Ekonomija Ekonomski progres Ekonomski napredak Grafikon
Profimedia
Ekonomija Ekonomski progres Ekonomski napredak Grafikon

Profimedia

Ekonomija Ekonomski progres Ekonomski napredak Grafikon, Foto: Profimedia

Trenutna implozija na svetskim tržištima bila je 100 odsto predvidiva i očekivana, izjavio je za RT bivši berzanski broker na Vilstritu Mak Kajzer.

„Politika centralnih banaka da dozvoli vladama i korporacijama da gotovo bez ikakvih troškova, pozajmljuju decenijsku buduću potrošnju, uništila je globalnu ekonomiju i učinila je izuzetno krhkom“, rekao je Kajzer.

Objasnio je da se industrije i kompanije koje su sebe uništile otkupajući sopstvene akcije (na primer aviokompanije) “s pravom nestaju”.

Prema Kajzeru, njihovo ponašanje je bilo ponižavajuće i “bolje nam je bez ovih lopova”. Međutim, budući da Voren Bafet poseduje tako velike uloge u tim kompanijama, one će dobiti kauciju.

"SAD su hronična kapitalistička močvara, a Voren je glavna žaba", rekao je Kajzer.

Objasnio je da iako će mnoge kompanije biti spašene uz pomoć Vlade, to neće biti važno jer će "američki dolar biti u potpunosti uništen jer će druge zemlje uspostaviti konkurentnu svetsku rezervu od zlata".

“Svetska ekonomija se danas - kao u drugoj deceniji prošlog veka posle Prvog svetskog rata - u potpunosti preobražava. SAD - kao kad je Britanija izgubila status supersila nakon Prvog svetskog rata - izgubiće status supersile kako bi napravila prostor za Kinu i Rusiju, koje će biti lideri u ovom veku”, dodao je.

Komentari (2)

Vuja

18.03.2020 16:53

Za ceo svet pandemija "Korone" može biti pozitivna samo iz ovog razloga. Silazak ovih "kauboja" sa svetske scene. Ceo njihov napredak i bogatstvo se zasnivalo na pljački i porobljavanju ostatka sveta, ucenama i takozvanim sankcijama iz humanih namera samo su podsticali razvoj sopstvene ekonomije, plačkanje cele planete vrlo suptilno su obavljali pod velom Nato intervencija "humanitarnih akcija " i na razne druge načine. Otimanje naftnih izvora od Iraka, libije, Sirije, Egipta i mnogih drugih .

Ban Si

18.03.2020 22:49

@Vuja - Svaka ti je na mestu, tako razmislja posten covek. Kapitalizam je pljackaski system.