OD PAJTAŠKOG HAOSA DO STABILNIH FINANSIJA Siniša Mali otkrio sve malverzacije Dragana Đilasa!

Nije mogao više da ćuti

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je zgrožen saopštenjem Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i pita se da li je moguće da se on usudio da komentariše stanje javnog duga Srbije, imajući u vidu njegovo nedomaćinsko i lopovsko vođenje Grada Beograda.

„Ponosni smo jer smo za kratko vreme uspeli da se iščupamo iz kandži neodgovornog i lopovskog postupanja prema javnim finansijama. Naši rezultati im očigledno smetaju, jer uspeli smo da izađemo iz tog pajtaškog haosa. Sada umesto prazne kase imamo treću godinu zaredom višak u budžetu, koji ćemo iskoristiti za povećanje plata, penzija i za kapitalne investicije, a oni su o tome mogli samo da sanjaju. U stvari, diskutabilno je da li su uopšte o tome sanjali imajući u vidu ono što su ostavili“, rekao je Mali.

U SRBIJI REGISTRACIJA OBAVEZNA Popunjena dokumenta predati lično! Od 1. oktobra ćete za ovu uslugu morati da platite!

Sve što je Đilas radio, nažalost ostavilo je dugoročne i tragične posledice, ocenio je Siniša Mali.

„Da li je pozvan da o javnom dugu govori on, koji je Grad zaduživao štetnim kreditima sa kamatama koje se porede sa zelenaškim?! To je osoba zahvaljujući kojoj, između ostalog, nadoknade nisu dobijale trudnice, porodilje, deca i socijalno ugroženi građani. On i njegovi pajtaši koji su vodili državu ostavili su i Grad i državu pred bankrotom!“, rekao je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

On je naveo da smatra da je Đilas opsednut javnim finansijama, kako objašnjava, s ciljem da ponovo uskoči u fotelju, makar i na silu, da bi mogao da nastavi da puni svoje džepove, da se bahati i zadužuje.

UVODE SE KLJUČNE PROMENE! Ana Brnabić objavila: Od 1. januara ogromno povećanje penzija!

„On bi da u amanet našoj deci ostavi praznu kasu i dugove iz kojih se ni njihovi praunučići, a možda ni čukununučići ne bi izvukli. Stara praksa Dragana Đilasa je poznata – kombinacije sa preskupim kreditima i bahata krađa, bez kontrole, dakle sve ono zbog čega nije više na vlasti. Njegova i politika njegovih pajtaša dovela nas je do toga da je predsednik Aleksandar Vučić bio bukvalno primoran da razmišlja o teškim merama, s ciljem podizanja devastirane ekonomije.“, kaže Mali i dodaje da Srbija mora da se odupre takvim pritiscima i da nastavi da jača ekonomiju.

ZAPOSLIĆEMO NOVE LJUDE! Ministar Siniša Mali izašao sa sastanka i izrekao vesti od krucijalnog značaja!

Zahvaljujući njima javni dug 2014. godine bio je preko 70 odsto BDP-a, a na kraju jula ove godine 51,9 odsto. U poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući fiskalnim i strukturnim merama koje je preduzela Vlada, rast javnog duga je prvo usporen u 2016. godini i po prvi put od 2008. godine došlo je do smanjenja učešća javnog duga u BDP“, istakao je Mali.

RAT SE SPREMA NA DRUGOM KRAJU PLANETE Za građane Srbije su to jako loše vesti, čeka nas strašan udar na džep. Cene će dostići nezamisliv nivo!

On je objasnio da je 30. decembra 2017. godine javni dug centralnog nivoa vlasti iznosio 57,9% BDP. Trend smanjenja javnog duga u BDP nastavljen je i u 2018. godini i učešće javnog duga centralnog nivoa vlasti u BDP je na kraju decembra 2018. godine iznosilo 53,7% što je za oko 14,1 procentna poena manje u odnosu na kraj 2016. godine.

„Isti trend smanjenja učešća javnog duga u BDP nastavljen je i u 2019. godini, te je na kraju avgusta 2019. godine učešće javnog duga u BDP bilo niže za 1,8 procentnih poena u odnosu na kraj 2018. godine i iznosilo je 51,9%, a što je u poređenju sa 2016. godinom niže za čak 15,9 procentnih poena“, rekao je Mali.

Siniša Mali i Ana Brnabić u Privrednoj komori Srbije
Siniša Mali i Ana Brnabić u Privrednoj komori Srbije, Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, koliki je uspeh svega što je u Srbiji urađeno, potvrđuju brojna priznanja koja dobijamo za odgovornu ekonomsku politiku, koja je usmerena, pre svega na povećanje životnog standarda građana.

„Stalnu potvrdu da smo na pravom putu dobijamo i od međunarodnih finansijskih instituicija poput Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke, zatim od rejting agencija... Nije moguće da su svi oni u zabludi, a samo Đilas u pravu“, ističe Mali.

REFORMA PORESKE UPRAVE Biće izvršene ozbiljne promene! Građani, informišite se na vreme! Određene stavke mogu stvoriti ozbiljne probleme!

On se osvrnuo i na kamatne stope po kojima se Srbija danas može zadužiti, što je takođe potvrda poverenja u našu ekonomiju.

„Ove godine smo na Londonskoj berzi dobili najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto, dok je za vreme njihove vladavine bila preko 7 odsto. Tražnja je bila šest puta veća od ponude, a preko 300 investitora iz celog sveta izrazilo je zainteresovanost za kupovinu srpskih hartija. To je bila najveća potvrda naših ekonomskih reformi i poverenje koje smo stekli“, rekao je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

On je naveo da je dobre rezultate prošle nedelje potvrdila i jedna od tri najveće rejting agencije na svetu „Fitch ratings“. Ova agencija je povećala kreditni rejting naše zemlje sa “BB“ na „BB+“, što je još jedna potvrda uspešnih reformi.

U SKUPŠTINI SRBIJE DONETA ZVANIČNA ODLUKA! Od 1. januara će Srbija primenjivati švajcarski model! Povećanje penzija i plata veće nego ikada pre!

“Oni u svom saopštenju upravo i navode da je jedan od najvažnijih razloga za povećanje kreditnog rejtiga smanjenje javnog duga. Isto to navodi i rejting agencija Mudis, koja kaže da je Srbija jedina zemlja u regionu koja je za kratak vremenski period toliko smanjila javni dug. Da li Đilas zna bolje od najpoznatijih rejting agencija na svetu?” - upitao je Mali i dodao su da u vreme vlasti Ćilasa i njegovih pajtosa, Srbiji snižavali kreditni rejting, ili joj ga nisu ni dodeljivali.

Sve što radimo, objašnjava Mali, dovodi do većeg broja investicija, a naši građani sada mogu da osete boljitak, a država podiže usluge i postaje pravi servis građana.

„Suština je u tome što postajemo atraktivniji za investicije, i domaće i strane, otvaraju se radna mesta, radi se na podizanju školstva, zdravstva, infrastrukture, idemo stabilno napred. U Srbiji je danas stopa nezaposlenosti 10,3 odsto, a već početkom naredne godine očekujemo da bude jednocifrena “, rekao je Mali.

UVODE SE NOVE MERE KOJE ĆE DOĆI GLAVE PRODAVCIMA Kupci u Srbiji će konačno moći da ostvare svoja prava! Za nepoštovanje potrošača - kazna!

On je podsetio da su Đilas i njegovi pajtaši ostavili Srbiju u kojoj gotovo trećina ljudi nije radila.

„Tako je 2013. godine stopa nezaposlenosti bila 25,9 odsto. Sada je apsolutno jasno ko su oni i koliko je lažan njihov patriotizam i briga za narod“, zaključio je Mali.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Nikola87
  03/10/2019 - 19:56
  Nas trenutni uspeh ne moze niko da ospori, zalosno je sto nekome smeta!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi