Siniša Mali
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
Siniša Mali

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Siniša Mali, Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Mali je precizirao da se predlog Vlade o plaćanju obaveza na 10 godina ne odnosi na one koji su izdavanjem luksuznih vila ili kockanjem na internetu zaradili ogroman novac, za koje navodi da u svakom slučaju moraju da plate sve ono što duguju svojoj državi.

Mali je za Tanjug rekao i da je Vlada Srbije pri tome spremna, a to je danas i predložila frilenserima, da se zaustavi izdavanje svih rešenja za sve one koji nisu svoje poreske obaveze izmirili u proteklom periodu do donošenja novog zakona.

To znači, objašnjava, da bi bilo zaustavljeno izdavanje rešenja i svi postupci koji su trenutno u toku sve do usvajanja izmena Zakona o porezu na dohodak građana, što je planirano već tokom aprila ove godine.

- Imali smo nameru da pomognemo i izađemo u sustret, da pružimo ruku onima koji su zaista ugroženi. Izašli smo sa predlogom da, bez obračuna kamata, da im zaboravimo kamatu, da im damo mogućnost da smanje svoje obaveze i da isplate na deset godina ili 120 mesečnih rata - kaže Mali.

Namera je, kaže, da se izađe u susret ugroženima koji prehranjuju svoje porodice u pogledu plaćanja poreza iz prethodnog perioda.

- To je naš predlog. Mi ćemo svakom građaninu Srbije dostaviti taj predlog, sa svima koji imaju problem ćemo razgovarati. Nadam se da će najveći broj, ako ne i svi frilenseri, prihvatiti ovaj poziv, ovu pruženu ruku i ovu mogućnost koju daje Vlada - rekao je Mali.

Smatra da je ponuda Vlade Srbije više nego fer i više nego konkretna i da je usmerena ka tome da se izađe u susret onim koji nisu iz raznih razloga plaćali svoje poreze i doprinose u proteklom periodu.

Naveo je i da država ni na koji način neće izlaziti u susret onima koji su izdavali luksuzne nekretnine i zarađivali ogroman novac kockanjem preko interneta.

- Ni na koji način nećemo izlaziti sa ponudama prema njima, osim da moraju da plate državi sve ono što duguju - zaključio je Mali.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: