OVO ĆE INTERESOVATI SVE GRAĐANE SRBIJE Redosled isplate pomoći od 100 evra zavisi od jedne stvari

Važna informacija za sve.

Pare, novac, zarada, dinari, dinar
Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi koji su pohitali da se prijave za 100 evra pomoći države misleći da će tako brže da im bude isplaćen novac veoma brzo su shvatili da to ipak nije kriterijum za isplatu. Naime, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a ne od toga kada ste se prijavili.

Novac, pare, dinari
Foto: Shutterstock

Kako je rečeno u Ministarstvu finansija, prvog dana novac je legao na račune pola miliona građana, a plan je da uplata ide na toliko računa svakodnevno sve do 1. ili 2. juna, a za one koji se prijave 5. juna - isplata je do 7. juna.

- Novca u budžetu imamo i radujem se tom trenutku kada ćemo isplatiti sav novac i pokazati da država stoji iza svojih obećanja - kaže Mali.

Brojka - 4,26 miliona građana se do ponedeljka prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra

Na kritike da je ova mera možda populistička, Mali kaže da je mera isključivo ekonomska, da su tu meru sprovele i SAD i Singapur, najrazvijenije zemlje sveta.

- To je slika jedne jake i moderne Srbije, koja pritom nijednog trenutka ovim merama ne ugrožava finansijsku stabilnost zemlje, već samo ostvaruje cilj, a to je da se sačuvaju proizvodni kapaciteti i radna mesta i pomogne građanima - kaže Mali.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: paštrik
  27/05/2020 - 08:38
  Znači poštanska će zadnja na naplatu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi