Petar Gračanac i Snežana  Mrdaković:
Alo!
Bake i deke dobili su juče jednokratnu pomoć od 5.000 dinara

Alo!

Bake i deke dobili su juče jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, Foto: Alo!

Mnogi će ovu jednokratnu pomoć iskoristiti za plaćanje računa i osnovne životne potrebe ili pripremu slave. Ima pak i onih koji su rešili da obraduju unuke, počaste se pozorištem ili bioskopom, pa i frizerom i novom garderobom.

Ljubaznu i šarmantnu Beograđanku Mariju Lazarević (90) sreli smo gotovo ispred prodavnice. Ona nam je otkrila da sav novac namerava da potroši na unuke i praunuke.

- Tih pet hiljada ja ću potrošiti na hranu, ali uglavnom na voće, „plazmu“ i sokiće za moje unučiće, kojih imam četvoro, kao i četiri praunučeta. Život je skup, ali deca su sve na svetu - rekla je u razgovoru sa nama.

Penzionerka Radonjić Zorica (65) nije krila kako je presrećna jer je novac koji je dobila namenila za poklone kojima bi obradovala najpre one koji, kako kaže, imaju manje od nje.

Petar Gračanac i Snežana  Mrdaković:

Alo!

Petar Gračanac i Snežana Mrdaković:, Foto: Alo!

- Pretpraznična je atmosfera, a ja sam žena koja voli da poklanja. Rešila sam da kupim razne sitnice i pošaljem ih sestrama u Vršac. Na Kaleniću sam pazarila novu, a jeftinu garderobu koja stiže iz Nemačke. Pantalone, bluzice i još neki veš šaljem sestrama, a suprugu sam kupila prelepu jaknu za svega 20 evra - kaže Zorica i dodaje da se ipak cenkala da bi uspela sve da kupi, kao i da ne žali što ovog puta nije obradovala sebe nekom novom sitnicom.

Pošto nije samo vreme praznika već smo se istrošili i na zimnicu i ogrev, a slava se sprema, penzioner Petar Gračanac (82) kao svaki dobar domaćin planira da novac odvoji za razne slavske đakonije.

- Sav novac koji sam dobio planiram da ostavim sa strane kako bih dobro spremio slavu. Kad pripremate slavlje, uz tekuće račune i potrepštine potrebno je dosta novca - kaže on.

Snežana Mrdaković (68), elegantna gospođa koja redovno prati omiljene glumce i dešavanja na našoj pozorišnoj sceni, planira da dobijen novac potroši sa sestrom.

- Faktički sam sve što sam dobila unapred potrošila na hranu. A zaljubljenik sam u kulturu i veoma volim teatar i glumu, tako da od sestrinog primanja planiramo odlazak u pozorište - veselo je rekla.

Ljubomir Škorić (71), koji pored penzije radi i dodatne poslove, kaže za „Alo!” da je nekome 5.000 malo, a nekom čitavo bogatstvo.

- Za nekoga ko ima penziju 15.000 dinara dodatnih 5.000 predstavlja puno novca za kućni budžet, pa će verovatno platiti koji račun ili kupiti nove cipele za zimu. Ja imam veću penziju i ne živim samo od toga, pa nisam puno ni razmišljao gde bih potrošio novac, ali verujem da će to biti na neke tekuće stvari - smatra on.

Da žali što ipak nije dobila malo više novca priča Desanka Aleksić (74), jer bi joj onda kada plati sve račune ostalo para za bioskop ili odlazak u pozorište sa unukom, ili da obnovi nešto od garderobe.

Komentari (16)

Dejan nisam clan stranke

24.11.2016 16:06

Xa xa xa xa xa xa Dragi penzioneri samo iz postovanja vasih godina bicu fin. Molim vas da mi objasnite koju slavu slavite i jos je spremite sa 40e . Pitam se da li je ovo kolektivno ludilo zahvatilo nebeski narod ili je sve ovo neka skrivena kamera. Molim vas da mi kazete da li neko poznaje ove ljude ili nam se obracaju mrtvi glasaci Zlatoustog diktatora

Ranka

24.11.2016 16:11

Sta vas briga gde ce ljudi da potrose tu crkavicu, gde vi trosite vase milione, niko vas ne pita. Ceo dan na TV pitaju ljude gde ce da potrose 5000, bedno i jadno. Svi u minusima, dugovima, muz ima rak, potrosicemo sve na lekove, doktore privatne itd.

penzos

24.11.2016 16:13

Srecan sam u majcinu, najezio sam se od srece i danas samo jedan obrok i dva leka pride. Dacemo i mi njemu po pola penzije samo da cuti.

dasa

24.11.2016 16:26

Neko ko je kazao da ima za slavu i pozorište,verovatno nezna gde se nalazi,kad misli da sa 5000 može to sve da podmiri.Ili je član SNS koji ima još nekoliko primanja u kući pa priča nebuloze ili nešto nije u redu.Pljačkanje penzionera i otimanje stečenog je klasičan vid diskriminacije pojedinih slojeva društva i nepoštovanje ustava i zakona države Srbije.Ustavni sud kao politički, je sud neprava i nepravde koji štiti samo vlast a kako i da ne ,kad imaju milionske plate.

DA

24.11.2016 16:39

Jest,moze da napravi slavu ako ispostuje nacelo da je za nju potrebno imati kolac,svecu i zito.

aki bg

24.11.2016 16:52

robovi sistema..klanjaci gospodarevi

miloš

24.11.2016 17:25

Dokle više ponižavanja ovog naroda. Za pet hiljada dinara da kupe za slavu? Zar vas nije sramota da se ovako sprdate sa materijalno ugroženim ljudima?

gacikus

24.11.2016 17:46

blago penzionerima, a sta je sa nama koji nemamo penzije a stariji smo od mnogih koji su penzioneri po razlicitim osnovama, E majko Srbijo ,nekom majka nekom maceha

mile

24.11.2016 18:35

ko 100 hilj.da su dobili xD

RATKO

24.11.2016 18:45

Da vam nije uzeo ono sto vam je uzeo svakog meseca bi imali i za slavu i za pozoriste i za neku sarmicu!

mr burns from simpsons

24.11.2016 18:46

nasta smo spali kad 50 dolara GODISNJE tolikim ljudima znaci okean srece!!!!

Teodora

24.11.2016 21:42

@mr burns from simpsons - Nismo spali, nego su oni budale! I te budale su doveli do toga da smo svi, a ne samo oni, otpisani spali na to, glasajući za prevaranta, lopova, lažova i pljačkaša, retarda i njegovu udruženu kriminalnu grupu sns!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne žalim ih nimalo, Ne saosećam sa njima. Naprotiv! Sami su krivi za to što ih je snašlo pa i za ovu "veliku radost" od 5000, a ukrao im po 50.000 godišnje, neustavno i nezakonito!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pedja

24.11.2016 19:18

Totalno pogresno. Penzioneru su VIDNO IZNERVIRANI, PONIZENI I OSRAMOCENI ovakvim postupkom. Prvo im se OTME ustavom zagarantovan iznos penzije a onda im se kao psima bacaju mrvice i to kada neko iz vlasti to pozeli. STRASNO BEZOBRAZNO.

Strasno

24.11.2016 19:34

tuzno,jadno i bedno! 50e?!!?pomoci?!?za slavu i pozoriste?!?To je generacija mojih roditelja,i kunem se da retko ko od njih ima dan bolovanja,osim za ''ne daj Boze'',i njima pomoc od 5.000din?! Svim tim postenim ljudima koji su ''krvavo radili i zaradili'',koji su postovali svakoga,pocev od cistacice u firmi,i njima,danas,neko daje ''pomoc''?!Zaplakao sam,na ovaj tekst...Voleo bi da dozivim,da mi Srbi,konacno rasteramo,ovu bandu koja nas pljacka,i ubija zadnjih 30god,pa da mirno umrem...!!!

Teodora

24.11.2016 21:38

Bednici:imate milostinju od 5000 dinara, od vučića koji vam je neustavno i nezakonto opljačkao penzije i kojih vas svakodnevno siromaši svojom političko nesposobnošću,neznanjem,pljčkom i poklanjanjem i prodajom budzašto države,koji je uništio zdravstvo,obrazovanje,pravosuđe,uništio je budućnost vaše dece!Imate tu milostinju,ali mozga nemate!Za slavu 5000? Pozorište?Vi da znate šta je pozorište i da idete u pozorište, znali biste nešto,ne biste glasali za hohšatplera i prevaranta vučića!

Strasno@Teodora

24.11.2016 22:52

P.S Moji roditelji nisu glasali za Vucica,i moji roditelji nisu BEDNICI!!!!