Barry Callebaut grupa, svetski proizvođač čokolade
Promo
Barry Callebaut grupa, svetski proizvođač čokolade

Promo

Barry Callebaut grupa, svetski proizvođač čokolade, Foto: Promo

 

Barry Callebaut grupa, vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Ovo najmodernije postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu, na oko 90 km udaljenosti od glavnog grada Srbije, Beograda, i planirano da ima početni proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona godišnje. Predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka). Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine. Pre potpisivanja, delegaciju kompanije Barry Callebaut je ugostio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Antoine de Saint-Affrique, generalni direktor Barry Callebaut grupe je izjavio:

„Kompanija Barry Callebaut je u protekih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi. Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, sa prestižnim univerzitetom, što nam omogućava pristup resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naših planova. Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom “pametnog upravljanja rastom”, bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja. Fabrika će predstavljati regionalni centar iz kog će Barry Callebaut snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope koja beleže veliki rast.”

Barry Callebaut grupa, svetski proizvođač čokolade

Promo

Barry Callebaut grupa, svetski proizvođač čokolade, Foto: Promo

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio:

„Veoma smo srećni i ponosni što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije. Barry Callebaut će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe”.