RANO JUTROS SAOPŠTENE LEPE VESTI Otvara se nova turska fabrika u Srbiji, posao će dobiti stotine radnika!

Danas je u opštini Mali Zvornik održan sastanak na kome su prisustvovali Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i investitori iz Turske, predstavnici kompanije May Denim.

Fabrika Jumko u Vranju
Foto: ALO!

Nakon sastanka održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno otvaranje fabrike tekstila u opštini Mali Zvornik.

Ova Turska kompanija uložiće 3.1 miliona eura i zaposliće ukupno 300 radnika do kraja 2020. godine.

Odmah će biti zaposleno 70 radnika plus 20 u top menadžmentu.

ODLIČNA VEST ZA PČELARE Stiže novčana pomoć države

Fabrika će se prostirati u objektima koji sve zajedno imaju 6.500 m2 i ono što je značajno je da ova Turska kompanija planira program Green Denim čime pokazuju da izuzetno vode računa i o ekologiji.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije istakla je, da je veoma zadovoljna što se ova fabrika otvara u opštini Mali Zvornik jer opština Mali Zvornik pripada jednoj od devetnaest devastiranih opština u Republici Srbiji.

Fabrika Jumko u Vranju
Foto: ALO!

Simanićeva je rekla da je od početka 2018. godine u neprestanom kontaktu sa Turskim investitorima, kao i sa predsednikom opštine Mali Zvornik gospodinom Jevtićem, koji je bio izuzetno kooperativan i efikasan kako bi zajedničikim naporima realizovali otvaranje ove fabrike.

"TO JE MAMAC ZA KUPCE" Ovo ističu mnoge prodavnice, ali se krije prevara: Leto je, ne mogu se prodavati bunde i jakne!

Takođe, istakla je da je otvaranje ove fabrike izuzetno bitno za mala preduzeća i preduzetnike koji će se uključiti u lance dobavljača, čime će se zančajno podići privredna aktivnost ovog područja i unaprediti preduzetništvo u ovoj opštini.

Na stotine radnika dobija otkaze! Zaposleni ne znaju gde će!

AUTOR: Alo.rs/klix.ba/I.L. DATUM I VREME: 30.08.2019. 09:42 - 30.08.2019. 09:47 Ono što su prvi put odbili, radnici bivšeg SFRJ giganta Aluminija su na sednici Skupštine Sindikata ipak prihvatili. Fabrika, radnici, Foto: Shutterstock * Uslovi rada bili izuzetno teški * Plan pokretanja proizvodne 1.

Simanićeva je dodala da je otvaranje ove fabrike bitno i za ravnomeran regionalni razvoj Republike Srbije, kao i da će se i u narednom periodu boriti za još veći broj novih investicija, jer time otvaramo nova radna mesta i obezbeđujemo posao za naše ljude.

Na kraju obraćanja Simanićeva je istakla da Srbije ima više direktnih stranih investicija od svih zemalja regiona zajedno, zahvalila se investitorima iz Turske i pozvala ih da otvore još fabrika u Republici Srbiji.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi