Ana Brnabić
Printscreen
Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

* Predsednica Vlade Ana Brnabić drži konferenciju za novinare

* Tema je povećanje plata i rebalans budžeta, saopšteno je iz Vlade

* Na konferenciji će govoriti i ministar finansija Siniša Mali

Vlada Srbije usvojila je odluku o povećanju zarada u javnom sektoru od 1. novembra i u proseku će iznositi osam do 15 odsto izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić. Najveći rast plata dobiće medicinske sestre i tehničari koje će biti od 15 odsto, a zatim doktori od 10 odsto.

Siniša Mali saopštio na koje sektore se odnosi povišica i koliko će ona iznositi!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 16.09.2019. 08:59 - 16.09.2019. 09:07 Divne vesti! Siniša Mali, Foto: Alo!/ Dejan Briza * Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra * On je istakao da prema najavama predsednika Vućića, najveće povećanje dobiće medicinski radnici * Prosečno povećanje veće od šest odsto Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da očekuje da će već u decembru prosečna plata biti iznad 500 evra.

Vlada Srbije na jutrošnjem zasedanju usvojila je odluku o povećanju zarada u javnom sektoru, jednokratnu pomoć za penzionere i od januara usklađivanje plata i penzija. Kako saznajemo, najviši procenat uvećanja plata biće u zdravstvu.

Penzioneri

Alo!/Rajko Ristić

Penzioneri, Foto: Alo!/Rajko Ristić

 

Pročitajte još:

Penzioneri će do kraja godine dobiti na postojeći iznos penzije još 5.000 dinara. Vlada je na jutrošnjem zasedanju donela odluku koja je najavljivana u javnosti poslednjih nedelja.

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija