U SKUPŠTINI SRBIJE DONETA ZVANIČNA ODLUKA! Od 1. januara će Srbija primenjivati švajcarski model! Povećanje penzija i plata veće nego ikada pre!

Divne vesti za sve penzionere!

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Tanjug

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini Srbije da će od 1. januara naredne godine početi da se primenjuje indeksacija penzija po takozvanoj “švajcarskoj formuli”, za koji je ocenio da je najbolji i najpravedniji model za nastarije sugrađane.

“Ovo je najbolji i najpravedniji način, mozete videti to i po reakciji naših sugrađana”, rekao je Mali tokom skupštinske rasprave.

Na dnevnom redu skupštine pored izmena i dopuna budžeta za 2019.godinu, nalaze se i Predlog izmena I dopuna Zakona o budžetskom sistemu i Predlog izmena i dopuna Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Ministar Siniša Mali izašao sa sastanka i izrekao vesti od krucijalnog značaja!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 01.10.2019. 16:36 - 01.10.2019. 16:43 Kada je reč o razdvajanju osnovnih i sporednih delatnosti, kao i o smanjivanju broja filijala, ministar je istakao da je taj deo posla završen Siniša Mali, Foto: Alo!

Mali je kazao da je važno da postoji dovoljno novca u budžetu i da se teži ka tome da se za rast plata veže i rast penzija i da postoji fer i direktan odnos.

“Cilj nam je bio da povećanjem ne dovedemo u pitanje ekonomsku stabilnost. Vodimo odgovornu ekonomsku politiku i vodimo računa o svakom dinaru”, poručio je Mali.

On je precizirao da će plate zaposlenima u javnom sektoru biti povećane od 1. novembra i to u iznosu od osam do 15 odsto, a prosečno 9,6 odsto.

Penzioneri
Penzioneri, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Prema njegovim rečima, medicinske sestre će dobiti najveće povećanje, 15 odsto.

“Namera nam je da zadržimo kvalitetan kadar u javnom sektoru, a kako bi građani Srbije imali kvalitetnije zdravstvo, školstvo, socijalnu zaštitu...kao država se posebno borimo za ostanak medicinskih sestara i doktora u zemlji, tako da, osim povećanja plata, ulažemo i milijardu evra u zdravstvenu infrastrukturu, odnosno pre svega u bolnice i kliničke centre.”, rekao je Mali.

RAT SE SPREMA NA DRUGOM KRAJU PLANETE Za građane Srbije su to jako loše vesti, čeka nas strašan udar na džep. Cene će dostići nezamisliv nivo!

Odgovarajući na kritike opozicionih poslanika, on je kazao da medicinske sestre treba da imaju najveće povećanje plata i naveo da je u poslednjih pet godina 12.000 medicinskih radnika našlo zaposlenje u zdravstvenom sistemu Srbije, tako da nisu tačne pojedine informacije da je došlo do smanjenja njihovog broja.

U SRBIJI REGISTRACIJA OBAVEZNA Popunjena dokumenta predati lično! Od 1. oktobra ćete za ovu uslugu morati da platite!

Poslanici vladajuće većine su na sednici Skupštine Srbije najavili da će podržati rebalans budžeta.

Oni su pohvalili to što ćeb budžetski suficit biti usmeren na povećanje plata, pomoć penzionerima i kapitalne investicije.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo!/Marko Đoković

Poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je država vraća građanima njihove pare.

On je pohvalio ministra finansija da dobro obavlja posao i da je postigao dobre rezultate.

SINIŠA MALI SAOPŠTIO! Povećan kreditni rejting je potvrda uspešnih reformi!

Takođe se spomenuo i blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu i zapitao “gde još u svetu ima da se Rektorat bavi politikom”.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević takođe se osvrnuo na blokadu Rektorata i poručio ministru finansija da nastavi posvećeno da obavlja svoj posao, koji, kako kaže, daje rezultate.

Poslanik Stranke moderne Srbije Aleksandar Stevanović ukazao je da se naredni budžeti moraju usmeriti ka rastu i ka malim i srednjim domaćim preduzećima i da se mora više razmišljati o rasterećenju privrede.

Poslanik SDPS Ivan Bauer rekao je da će suficit biti upotrebljen za nešto dobro i korisno.

"NIKADA NISMO NI SUMNJALI DA STE VI PRAVI IZBOR" Siniša Mali čestitao imenovanje Kristalini Georgijevoj za direktorku MMF

Naveo je i da su građani podneli najveći teret fiskalne konsolidacije i da su zaslužili da se to odrazi sada kroz rast plata i penzija.

Poslanici PUPS-a su ukazali na to da ne bi smelo da dođe do velikog raskoraka između prosečnih plata i penzija.

MINISTARSTVO FINANSIJA OBJAVILO Penzije veće od januara! Evo na koliko povećanje može računati 1,7 miliona naših građana!

BONUS VIDEO: Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Marija
  04/10/2019 - 22:06
  Radujte se penzioneri zivecete ko svajcarci.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi