Još jedna svetska kompanija otkazala Hrvatsku: Nećemo se skoro vratiti na zagrebački aerodrom!

Alo.rs/Jutarnji.hr/S.S. | vesti 2020-12-01 10:54:55 2020-12-01 10:54:55

FlyDubai, avio-kompanija koja je u vlasništvu UAE, neće se tako skoro vratiti na zagrebački aerodrom. Letovi koji su najavljeni početkom oktobra, otkazani su do sredine decembra.

EPA

FlyDubai je iz prodaje povukao sve letove na liniji Dubai-Zagreb do početka 2021. godine, a zapravo je samo pitanje kad će i ti letovi biti otkazani, piše Croatian aviation.

Nakon što je Emirates u potpunosti odustao od linije Dubai - Zagreb za 2021. godinu, logično bi bilo da upravo FlyDubai preuzme ovu liniju u letnjem redu letenja 2021. Prema trenutno dostupnim najavama, to bi se i trebalo dogoditi, no tek od aprila i to s četiri leta nedeljno kroz celi letnji red letenja. Naravno, realizacija će zavisiti od putničke potražnje i epidemiološke situacije pa je prognoziranje povratka ove kompanije (posebno broj nedeljnih operacija) u ovom trenutku potpuno nezahvalno.

FlyDubai neće moći da ponudi jednu vrlo važnu stavku u odnosu na partnerski Emirates koji je sa avionom tipa B777-300ER svakodnevno nudio prostor za gotovo 18 tona tereta odnosno otprilike 125 metara kubnih teretnog prostora, u zavisnosti od same konfiguracije i kapaciteta putničke kabine.

S obzirom na najave da će avioni tipa B737MAX uskoro ponovno dobiti dozvolu za obavljanje redovnih komercijalnih letova, za očekivati je da će jednom kad se FlyDubai vrati u Zagreb na liniji iz Dubaija koristiti upravo taj tip aviona, koji po pitanju udobnosti i dizajna putničke kabine ima značajno bolje karakteristike u odnosu na B737-800, piše Croatian aviation.

Dodatno, nakon vesti o povlačenju Korean Aira sa zagrebačog aerodroma, FlyDubai će imati mogućnost da preuzme na sebe određeni deo putnika sa tržišta Južne Koreje, što će svakako biti bitno u sedećoj letnjoj sezoni, sigurno je da će i Turkish Airlines i Qatar Airways cenovnom politikom pokušati da stvori dominaciju nad hrvatskim tradicionalnim, emitivnim tržištima.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više