Nevreme, Novi Beograd
Alo.rs
Nevreme, Novi Beograd

Alo.rs

Nevreme, Foto: Alo.rs

Od toga, 107 miliona odnosi se na objekte javne namene, šest miliona na stambene objekte, 90 miliona na infrastrukturu odnosno puteve, a 33 miliona na mostove.

kiša. pljusak, grad

Alo!

Iz Gradske uprave poručuju da je vrednost procenjene štete posebno izražena za sanaciju, odnosno regulaciju vodotokova 2. reda i da ona iznosi 279 miliona dinara, preneo je "Infokg".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kragujevcu, Dragoš Radovanović, izjavio je da je Centralna komisija izvršila i kategorizaciju 56 oštećenih stambenih objekata na području grada, od čega, 45 stambenih objekata prve i 11 druge kategorije.

"Za prvu kategoriju oštećenja vlasnici stambenih objekata će iz Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i grada u junu 2019. godine dobiti 120.000 dinara, za drugu 200.000, treću 250.000, četvrtu 350.000 i petu kategoriju oštećenja 600.000 dinara”, rekao je Radovanović.

PROČITAJ JOŠ:

Centralna komisija za procenu štete grada Kragujevca, svoj izveštaj će proslediti Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, koja će izvrštiti dalju verifikaciju, utvrditi prioritete saniranja štete na stambenim objektima i na osnovu rešenja izvršti isplatu bespovratne novčane pomoći.

S obzirom da je Kragujevac i u nedelju zadesilo veliko nevreme praćeno obilnim padavinama, podkomisije Centralne komisije će po prijavama građana obavljati i procenu na terenu novonastale štete.

Građani štetu mogu da prijave u svojim mesnim zajednicama ili popunjavanjem obrasca koji preuzimaju na Kružnom šalteru u zgradi Gradske uprave.