AMERIKANCI UPRAVO LOME KIČMU VENECUELI Našli su način kako da unište Madura i socijalizam!

Karakas pred novim velikim problemom.

Huan Gvaido, Venecuela
Foto: EPA/Rayner Pea

Sjedinjene Države savetuju Indiju i NR Kinu da ne kupuju naftu od Venecuele, rekao je u utorak specijalni predstavnik SAD za Venecuelu Eliot Abrams.

- Dva najveća kupca venecuelanske nafte su Indija i NR Kina. Bićemo u razgovorima sa kupcima da ih savetujemo o američkoj politici u vezi sa izvozom venecuelanske nafte - rekao je Abrams na brifingu za novinare.

- Mi ćemo i dalje pokušavati da ubedimo one zemlje koje podržavaju i održavaju ovaj režim da smanje svoje aktivnosti.

Zvaničnik je takođe dodao da očekuje da će španska kompanija "Repsol" promeniti svoje aktivnosti u Venecueli nakon sankcija protiv "Rosneft Trading S.A."

Irak, Turska, nafta
Foto: printscreen

- Imaćemo razgovore, bez sumnje... više razgovora sa španskim zvaničnicima i sa "Repsolom" i očekivali bismo da će se, kako krenemo napred, neke aktivnosti "Repsola" morati da promene, a to bi se odnosilo i na druge strane naftne kompanije u Venecueli - rekao je Abrams.

Ranije tokom dana, Sjedinjene Države najavile su sankcije protiv švajcarske kompanije "Rosneft Trading S.A." i njenog šefa Didijea Kasimiroa, optuživši podružnicu "Rosneft" kao naftne posrednike da rukovode venecuelanskim izvozom, zaobilazeći američke sankcije.

Nikolas Maduro
Nikolas Maduro, Foto: AP Photo/Ariana Cubillos

Američka vlada je uvela više sankcija protiv vladinog i industrijskog sektora Venecuele, efektivno zabranjujući američkim kompanijama da učestvuju u ekonomiji zemlje i sarađuju sa venecuelanskim licima i entitetima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi