Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Sadašnji minimalac je oko 30.300 dinara, što bi značilo da vlada nudi povećanje od 1.200 do 1.800 dinara i da bi minimalac u 2021. godini mogao da bude između 31.500 i 32.100 dinara.

Poslodavci kažu da će sa punom pažnjom razmotriti taj predlog, sa spremnošću za kompromis, ali ne po svaku cenu i ne na način koji bi ugrozio normalno poslovanje preduzeća.

Unija je uverena da bi ovakvo povećanje doprinelo poboljšanju statusa zaposlenih, ali na način da poslovanje preduzeća ne bude dovodeno u pitanje, samim tim ni radna mesa zaposlenih čija prava na ovaj način štitimo, kaže direktor UPS-a i učesnik u tim pregovorima Srđan Drobnjaković.

ANKETA: DA LI STE ZADOVOLJNI OVIM VESTIMA?

 

"Pregovore nastavljamo u dobroj volji da se dođe do komromisa, ali i sa jasnim stavom da je neprihvatljiv svaki dogovor koji bi doveo u pitanje poslovanje preduzeća, ugrozio radna mesta i samim tim obesmislio pregovore koji imaju za cilj poboljšanje položaja zaposlenih", kažu u UPS-u.

Kako kažu, predstavnici sindikata pregovore su započeli sa zahtevom za povećanje minimalne cene rada na 37.000 dinara, što je iz ugla poslodavaca neprihvatljivo.

UPS podseća da je u svom istraživanju koje je su sproveli uoči razgovora o ceni rada, čak 85 odsto preduzeća ocenilo da nema prostora za bilo kakvo povećanje minimalca, zbog krize u poslovanju koju je izazvala aktuelna pandemija.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Boban?

01.09.2020 14:20

Mnogo je i to? Da im se od sadašnjeg oduzme toliko da nam ne propadnu privatne firme. Svašta ljudi u ovoj našoj Srbiji. ???

Bane

01.09.2020 14:24

Atanackoviću, a šta misliš da tebi i tim tzv poslodavcima, ( tj. nešto sasvim drugo) odgovara da radnici plaćaju vama?