Siniša Mali
Tanjug/Sava Radovanović
Siniša Mali

Tanjug/Sava Radovanović

Siniša Mali, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Delegacija Ministarstva finansija, predvođena ministrom Sinišom Malim, sastala se danas sa delagacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Džejms Rouf.

Pročitajte još:

 

Srpski ministar finansija izneo je svoje impresije posle važnih razgovora na početku boravka delegacije u prestonici Srbije.

- Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda boravi u Beogradu do utorka sledeće nedelje. Upravo smo završili prvi u nizu sastanaka i drago mi je i ponosan sam na to da su oni potvrdili da je Srbija na dobrom putu ekonomskog rasta i oporavka. Hoćemo da kroz nove zakone reformišemo i modernizujemo našu provredu i stvorimo okruženje za još veći napredak, za još veće zapošljavanje i za poboljšanje životnog standarda građana Srbije - rekao je Mali i dodao:

Preporučujemo i ovo:

 

- Očekuju nas teški i naporni razgovori, ali sam siguran da ćemo nakon toga imati mnogo jasniju sliku i put kojim idemo, a kako bi zajedno sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda definisali strategiju za 2019. , kao i za 2020. godinu i time stvorili uslove i preduslove za dalji ekonomski rast naše privrede - zaključio je ministar.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Siniša Mali (@mali_sinisa) on Jan 29, 2019 at 11:57am PST