Siniša Mali
Tanjug/Sava Radovanović
Siniša Mali

Tanjug/Sava Radovanović

Siniša Mali, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pročitajte još:

 

"Mišljenje nije ni na koji način jače od zakona. Takođe, Zakon o radu nije tangiran ovim mišljenjem već zakon o određenim poreskim obavezama koje treba da se ispoštuju ako se naknada za prevoz daje u novcu", rekao je Mali.

Kako kaže, novac dat zaposlenima na ime nakande za prevoz mora da se opravda pošto je taj deo oslobođen određenih poreza.

gradski prevoz

Alo!/Vladimir Marković

gradski prevoz, Foto: Alo!/Vladimir Marković

"Ni na koji način se ne zadire u prava koja su stečena i definisna Zakonom o radu već poreski tretman tih troškova koje kompanije knjiže na odgovarajući način treba da bude regulisan zakonski, a mšljenje ministarstva se poziva na zakon i po meni je važno da to ispoštujemo do kraja. Da ne dođemo u situaciju da budžet Srbije trpi zato što određeni porezi nisu plaćeni".

Preporučujemo i ovo:

 

Dodao je da se na osnovu opravadanja tih sredstava obračunava odgovarajući porez koji treba da ide u državnu kasu.

"To neka vide lokalne samouprave i preduzeća na koji način će to da regulišu, to je obaveza i revizora. Dali smo mišljenje ne ulazimo način na koji će oni to da urade", kazao je Mali.

 

Ako se vozite biciklom, onda ne treba da dobijete nakanadu za prevoz, rekao je Mali i dodao da preduzeća moraju da daju odgovor na koji način će ta sredstva biti opravdana.

Komentari (6)

marko

01.03.2019 16:18

a sta ako idem.svoim kolima jer ne postoji.linija koja odgovara mom radnom vremenu

Tijana

01.03.2019 16:34

Prevoz ce biti resen i opravdan bez vecih problema.

ana

01.03.2019 16:34

Ovakvom primenom vise nece moci oni koji blizu i pesaka dolaze na posao da dobijaju putne troskove kao da putuju 50 km dalje...ne ne... svakakvih zloupotreba je bilo ali sa ovim vise nece moci

Časlav

01.03.2019 18:09

Gradski prevoz ne funkcioniše na vazduh, prevozna sredstva se moraju održavati, mora se nabaviti gorivo, vozačima se moraju isplatit plate. Ako se koristi onda se mora i platiti.

marko

01.03.2019 18:40

Ako se uvodi red onda ovo nije šala. Mnogi ne shvataju ovo ozibljno ali uredjena država ovako funkcioniše.

Mile

01.03.2019 20:27

Ko se vozi biciklom ili ide peške do posla, ne treba da dobijete nakanadu za prevoz, a za ostalo, sredstva moraju biti opravdana!