Mali: Izvanredni rezultati, suficit tri puta veći od planiranog

Alo.rs/M.Ž. | vesti 2019-01-31 22:33:46 2019-01-31 22:33:46

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su u prvom mesecu 2019. godine ostvareni izvanredni rezultati, koji prevazilaze očekivanja i da je budžetski suficit tri puta veći od planiranog za januar.

MFIN

Pročitajte još:

 

Mali je naveo da su ostvareni veći neporeski prihodi i prihod od PDV-a, da je veća naplata poreza na dohodak i na dobit, kao i prihod od akciza, i da bolji prihodi pokazuju da nema potrebe za zabrinutost kada je reč o povećanju plata i penzija, jer je njihov rast vezan za stanje u državnoj kasi.

Preporučujemo još:

 

"Našu ekonomiju smo postavili na zdrave osnove i srećan sam što nam potvrdu daju brojke. Za januar je bio planiran suficit od oko 7, 8 milijardi dinara, a rezultat je tri puta bolji, što nam daje nadu da ćemo uspeti da i u ovoj godini značajno utičemo na poboljšanje životnog standarda građana Srbije", rekao je Mali.

 

Prema njegovim rečima, konkretniji i precizniji rezultati stići će posle prvog kvartala ove godine, ali kako je dodao pozitivan trend postoji, kao i sve pretpostavke da će se nastaviti i u budućnosti.

Expand player
Pogledajte više