Industrija motora Rakovica
google maps
Industrija motora Rakovica

google maps

Industrija motora Rakovica, Foto: google maps

 

* Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine i skladišta površine 75.997 kvadratnih metara

* IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine

* Najvažnija imovina IMR-a je poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, gde se u krugu fabrike nalazi 47 objekata

 

Nekadašnji industrijski gigant SFRJ kupio je konzorcijum koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo Hempro iz Beograda.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda.

Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine.

Vrednost Industrije motora procenjena je na 2,9 milijardi dinara (2. 931.478. 556,72), a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara (1.100.100.000).

Pročitajte još:

Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte.

"U paketu" je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju...

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant upošljavao je više od 7.000 radnika.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

Najvažnija imovina IMR-a je poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, gde se u krugu fabrike nalazi 47 objekata, pored ostalog sedam povezanih hala sa 15 objekata i sedam magacina i skladišta na ukupno 75.000 metara kvadratnih.

Velike gužve po sprskoj prestonici! Saobraćaj usporen na mostovima, dok je na jednom pravi kolaps!

AUTOR: Alo.rs/Blic.rs/T.Đ DATUM I VREME: 21.10.2019. 09:42 Prvog radnog jutra ove sedmice najveća frekvencija vozila primetna je u centralnim delovima prestonice Beograd s kamera, Foto: Printscreen/naxi kamere * Gužva na Pančevačkom mestu prednjači * Gužve u gradu zbog radova u Kolarčevoj * Građani da se naoružaju strpljenjem Prvog radnog jutra ove sedmice najveća frekvencija vozila primetna je u centralnim delovima prestonice, na Pančevačkom mostu je popriličan kolaps , dok je na ostalim saobraćajnicama uobičajena situacija tipična za jutarnji špic, javljaju taksisti.

 

Imovina IMR-a su i samački hotel i upravna zgrada u Rakovici, ali i izdvojeni proizvodni kompleks u zlatiborskom selu Šljivovica, odnosno kompleks na lokaciji Ljubiš.

BONUS VIDEO: Govor predsednika Vučića na vojnom aerodromu