Folksvagen, fabrika
Printscreen: Youtube
Folksvagen, fabrika

Printscreen: Youtube

Folksvagen, fabrika, Foto: Printscreen: Youtube

 

 

Mate Rimac, koji je još pre samog zvaničnog početka foruma plenio pažnju dolakom u svom "Concept One" e-automobilu, održao je predavanje u kojem je predstavio svoju viziju gospodarskog razvitka Hrvatske. Govorio je i o drugim zemljama i njihovim auto-industrijama, a nije zaobišao ni Srbiju.

PRIPREMITE SE NA VREME Evo kako će raditi banke, pošte i prodavnice za praznike: Dobro pogledajte detaljan spisak!

- Već su bila dva talasa investicija u regionu. Prvi je obuhvatio Češku, Slovačku, Poljsku, Sloveniju, drugi Rumuniju, Slovačku, sada se dosta ulaže u Srbiju. Trenutno su svi oni u prednosti, jasno je i zašto. Hrvatska ima manje od milijardu dolara prihoda iz auto-industrije, Češka 41 milijardu i to pokazuje potencijal. Hrvatska, dakle, ima manje od pola posto BDP-a, a Češka više od pet posto BDP-a direktno iz auto-industrije - porazno je Rimac govorio o svojoj zemlji.

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je nedavno u Volfzburgu gde je ugovarao kapitalnu investiciju za našu zemlju - dolazak "Folksvagena" u Srbiju.

Dolazak "Folksvagena" bio bi u redu najvažnijih ekonomskih vesti poslednjih decenija, što zbog direktnog uticaja na rast zemlje što zbog potencijalnog dolaska drugih kompanija, složni su bili ekonomisti kada su komentarisali šta bi za naše stanovništvo značio dolazak nemačkog automobilskog giganta.