A SVI MISLE DA IM DOBRO IDE Hrvatska prezadužena! Ovo je magična brojka koje se naši susedi stide!

Mnogi bi se iznenadili.

Hrvatska
Hrvatska, Foto: Tanjug/ Damir Senčar

Hrvatsko Ministarstvo finansija prodalo je danas na aukciji trezorske zapise za gotovo 1,02 milijarde kuna (137,6 miliona evra), nešto više nego što je planirano, uz kamatnu stopu od 0,09 odsto.

Budući da uskoro na naplatu dospevaju "trezorci" vredni 1,3 milijarde kuna (175,4 miliona evra), Ministarstvo je danas na upis ponudilo ove hartije u vrednosti milijardu kuna (134,9 miliona evra).

Kako piše Poslovni dnevnik, finansijske institucije su dostavile ponude u vrednosti od 1,02 milijarde evra, a Ministarstvo ih je sve prihvatilo.

Trezorski zapisi u kunama izdati su s rokom dospeća od godinu dana, uz kamatnu stopu od 0,09 posto, što je za 0,01 procentni poen više nego na prethodnoj aukciji.

S dospećem 1,3 milijardi kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih "trezoraca" smanjuje se za 283 miliona kuna (32,1 miliona evra), na 17,06 milijardi kuna (2,3 milijarde evra), dodaje se u informaciji.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Marija
  12/02/2019 - 20:19
  I mi bi se jako iznenadili kada bi saznali istinu koliko smo prezaduzeni. Zato najbolje neka svako gleda u svoje dvoriste,
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi