Fabrika, radnici
Shutterstock
Fabrika, radnici

Shutterstock

Fabrika, radnici, Foto: Shutterstock

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, danas je Kompaniji HDT, koja je deo "Beha Group" iz Nemačke, uručio građevinsku dozvolu za izgradnju fabrike elektronskih mernih uređaja, na zemljištu koga je ova kompanija kupila u Svilajncu.

Građevinsku dozvolu za izgradnju Milanović je uručio direktoru "Beha Group" Lars Behu.

Reč je o zemljištu od jednog hektara u Slobodnoj zoni Svilajnca, a fabrika koja će se graditi je površine preko 2.000 kvadratnih metara i proizvodiće elektronske merne instrumente.

Izgradnja fabrike počeće naredne sedmice, a 1. aprila idiće godine počeće sa proizvodnjom.

Investicija je vredna milion evra, a biće zaposleno 100 radnika.

"Beha Group" je novi strani investitor iz oblasti elektronike, u Svilajncu fabriku ima i Kompanija "Panasonik" iz Japana, a to govori "da smo bili na pravom putu kada smo odlučili da osnujemo Slobodnu zonu i kad smo otvrili nove smerove u Srednjoj školi i primenili sistem dalnog obrazovanja", istakao je MIlanović posle potpisivanja ugovora i uručenja građevinske dozvole.

Pročitajte još:

On je dodao da je opštinska administracija za izgradnju ove fabrike "spremila svu dokumentaciju i izgradnja može početi".

"Beha Group" je izvozno orijentisana, a "njihovi klijenti su poznate kompanije iz zapadne Evrope, SAD, Japana i Kine".

Lars Beha je objasno da se radi o porodičnoj kompaniji "koja posluje više od 50 godina i bavi se proizvodnjom elektronskih mernih instrumenata".

"Imamo fabrike u Nemačkoj i Kini i razvojni centar u Beogradu koji odlično funkcioniše 10 godina. Za Svilajnac smo se odlučili, u konkurenciji više opština, jer je opštinsko rukovodstvo ovde veoma kooperativno i ažurno", rekao je Beha.

Bonus video: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!