Eko Step
Promo
Eko Step

Promo

Eko Step, Foto: Promo

Svi koji su prošli kroz kapiju fabrike bili su u prilici da se upoznaju sa načinom funkcionisanja jedne savremene kompanije za proizvodnju najkvalitetnijeg peleta, čiji prioritet je održavanje visokih ekoloških standarda.

Za kratko vreme, Eko step pelet uspešno se pozicionirao na tržištu. U fabriku je za godinu dana uvezeno 55.000 m3 drveta i proizvedeno skoro 25.000 tona peleta vrhunskog kvaliteta, a kontinuiranim ulaganjem u ekološku proizvodnju i razvojem proizvoda napravili su efikasno gorivo koje sporije i ravnomerno sagoreva,koje je praktično za skladištenje, ostavlja vrlo malo pepela, a cenovno je dostupno svima.

PROČITAJTE JOŠ:

 „Tačno pre 365 dana počeli smo i trasirali put u budućnost. Napravili smo za to vreme dobar i kvalitetan proizvod, pozicionirali brend, stvorili krug dobrih poslovnih partnera i formirali dobar mladi radni tim pun entuzijazma. Naravno, cela naša organizacija je čitave godine bila orijentisana ka potpunom zadovoljenju krajnjih kupaca“ ,ističe direktorka Svetlana Božinović osvrćući se na prvu godinu rada fabrike i dodaje: “Ključ je da smo definisali uspeh u skladu sa našim ličnim vrednostima, onim što je nama važno. Imali smo strategiju i ideju kao nešto jako važno, ali pravi izazovi su bili svakodnevne akcije. Od danas nastavljamo novu dinamičnu godinu rada, sa novim izazovima i velikom željom da buduće uspehe proslavimo na sličan način.”

U Kompaniji dodaju i da je prodaja peleta, pre svega na domaćem tržištu, kao i rast izvoza, njihova trajna poslovna orijentacija, a da su na dobrom putu pokazuje i činjenica da su početkom godine za kvalitet svojih proizvoda dobila sertifikat EN plus A2, kao i da već uveliko rade na dobijanju standarda ISO 9001 kao garanta kvaliteta svih procesa proizvodnje, brige o ekologiji i energetskoj efikasnosti.

Eko Step

Promo

Eko Step, Foto: Promo

Organizovanjem jedne ovakve manifestacije, kojoj je prisustvovao i predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedenić, predstavnici Kompanije su želeli i da afirmišu strategije dobrog i kvalitetnog proizvoda, napravljenog od kompletno domaće sirovine i upakovanog u domaću ambalažu. Koristeći u proizvodnji isključivo bukovo drvo koje obezbeđuje maksimalan kvalitet peleta, budući da ima najveću energetsku vrednost, Eko step pelet predstavlja primer kvalitetnog i uspešnog poslovanja u oblasti proizvodnje ekološkog goriva.


Proizvodnja drvnih peleta poslednjih godina ima najveće stope rasta proizvodnje, potrošnje i trgovine na globalnom i na domaćem tržištu zbog čega ima brojne, male i velike, proizvođače što je neizostavno uticalo i na različit kvalitet koji se nudi potrošačima, a kreće se od izuzetno dobrog do nezadovoljavajućeg. Zbog toga je u našoj zemlji pokrenuta inicijativa za donošenje Pravilnika o kvalitetu drvnih goriva a jedna od potvrda kvaliteta svakako je sertifikat kojih je u junu 2018. godine u našoj zemlji imalo svega šest proizvođača.