NUDE BESPLATNU HRANU I SMEŠTAJ Evropske zemlje očajnički traže radnike sa Balkana: Plata 1.600 evra, najviše posla za ova zanimanja!

Strani poslodavci koji su se upustili u potragu za zaposlenima sa ovih prostora, nude pogodnosti kojima je teško odoleti.

Beograd
Beograd, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Preduzeća iz Evrope uglavnom su zainteresovana za zanatlije, za koje ne štede da odreše kesu i ponude im uslove rada koji ne ostavljaju puno prostora za razmišljanje.

U konkursima na internet oglasima praktično traže sve vrste zanatlija – električare, varioce, montere stolarije, vodoinstalatere, keramičare, tesare, zidare, vozače, kuvare, konobare.

A firme iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Holandije, osim finih plata i stalnog radnog odnosa, potencijalnim radnicima nude stimulacije, regres, božićnice, plaćanje svakog prekovremenog sata.

Gotovo postaje praksa da su u ponudi i besplatna hrana i smeštaj, plaćeni putni troškovi, svakih par sedmica nekoliko dana odmora.

Kad je reč o platama, poslodavci iz Slovenije variocima mesečno nude 1.500 evra, vozačima 1.000, kuvarima 890, a monterima stolarije 800 evra. Tu je i 1.100 evra regresa, te od 150 do 250 evra stimulacije.

Hrvatske firme su keramičara spremne da plate od 1.000 do 1.500 evra, a vodoinstalatera i instalatera grejanja između 1.100 i 1.350 evra.

Nemci električarima nude satnicu od deset evra, što znači da sedmično, za 40 radnih sati, mogu da zarade 400 evra.

Pojedina preduzeća iz Holandije za dobrog tesara, zidara ili betonirca ne žale sedmično da plate od 450 do 500 evra, a da svaki prekovremeni sat tokom sedmice plate 25 odsto više, rad subotom 50, a rad nedeljom ili praznikom 100 odsto više.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi