Zlato
Promo
Zlato

Promo

Zlato, Foto: Promo

Takva monetarna politika uplašila je najveći deo građana. Naime, oni smatraju da se sa vodećim svetskim valutama nešto čudno desava. Naime, smatraju da bi evro i dolar mogli biti zamenjeni novim valutama. 

Mesta panici nema, ali ima mesta mudrim ekonomskim odlukama.

Svi se secamo zamene nemačke marke, evropskom valutom evro. Nominlna vrednost novca preko noći je prepolovljena, a efektivna vrednost za svega par meseci apsolutno je izjednačena. Proizvod koji je koštao jednu marku, ubrzo je koštao jedan evro.

To je najvece obezvređivanje novca u novoj istoriji, sprovedeno na jedan elegantan i ozakonjen način. Američki dolar je u zadnjih 100 godina izgubio 95 % svoje vrednosti .

U tome građani Evrope i sveta vide potencijalnu opasnost. Evro i dolar na svetskom tržištu učestvuje u procentu od 40%. + 40 % . Na osnovu toga može se zaključiti do čega bi dovela kriza vodećih svetskih valuta. Imajući u vidu da upravo zemlje koje povećavaju zlatne rezerve imaju pouzdane informacije i u najvećoj meri utiču na svetsku monetarnu politiku, zabrinutost građana može se smatrati opravdanom.

Drugi razlog, koji ukazuje da se novac štampa u velikim količinama, jeste negativna vrednost Euribora.
U Švajcarskoj i u zemljama Unije, banke naplaćuju čuvanje novca. Kamata se kreće do -2%.

Naši građani u tom segmentu imaju više sreće, nego građani Evropske Unije. Naroda Banka Srbije
pokazala je izuzetno odgovoran odnos prema štednji građana i prema monetarnoj stabilnosti zemlje, uvođenjem zabrane poslovnim bankama da naplaćuju negativne kamatne stope na štedne depozite. Zahvaljujući takvoj odluci, štednja građana je u stalnom porastu i izuzetno je stabilna.

U Evropi, mudri i ekonomski obrazovani ljudi traže sigurnost i zastitu u alternativnim investicijama. Najpopularnija među njima jeste, svakako ulaganje u zlato.

Zlato se vekovima pokazalo kao pouzdan čuvar vrednosti svih valuta. Zato ga često nazivaju:" Majkom svih valuta".

Vrednost zlata u najgorem slučaju prati stopu inflacije. Međutim, u zadnjih 20 godina vrednost zlata premašila je visestruko kumulativnu stopu inflacije. Cena zlata od 2000 godine do danas, uvećala se 300% , tj tri puta.

Kada je u pitanju ulaganje u zlato , najbolje je ulagati u čisto zlato. To je zlato najveće finoće 999,9 , koje naši zakonodavni okviri prepoznaju i definišu kao investiciono zlato i u skladu sa tim oslobađaju ga PDV a.

PDV =0%.

Zlatara Gold , partner prestiznog švajcarskog koncerna ARGOR HERAEUS omogućila je kupovinu investicionog zlata u našoj zemlji.

Zlatara Gold fiksira cenu na berzi, zatim vrši rezervaciju investicionih formata u prestižnoj kovnici ARGOR HERAEUS i isporučuje ih kupcima u skladu sa ugovorenim zahtevima.

Autentičnost i fizički integritet svih proizvoda, strogo su garantovani od strane proizvođaca i od strane uvoznika nizom pratećih sertifikata.

Unovčavanje investicionog zlata , takođe je garantovano u skladu sa uslovima koji važe na svetskom trzistu.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti posetom internet platformi:

Jedan broj ulagača ulaganje u zlato posmatra kao finansinsko osiguranje budućnosti. Oni kupuju različite investicione formate , sa ciljem da u određenom vremeskom periodu počnu da ih unovčavaju i da na taj način povećaju svoje mesečne prihode. Planirana projekcija odnosi se najčešće na treće zivotno doba. Taj period zivota, poznat je kao period "negativne štednje" i njega karakteriše to da su nam prihodi manji od rashoda.

Drugi ulagači kupuju zlato, želeći da na taj način izvrše diversifijaciju svoje imovine i svog kapitala.

Cilj takvog ulaganja jeste, da kapital bude rasporođen u više investicionoh kategorija. Kada je kapital divesrsikovan, ekonomski gledano, kapital je opterećen minimalnim stepenom rizika.

Neretko, pravna lica jedan deo kapitala iz poslovne akumulacije (dobiti) alociraju u investiciono zlato.

Cilj ulaganja u zlato nije zarada, već zaštita finansijskog kapitala od inflacije i ostalih valutnih rizika.

Informacije i savete vezane za kupovinu zlata, možete dobiti posetom internet stranice