Novac, pare, dinari
Shutterstock
Novac, pare, dinari

Shutterstock

Novac, pare, dinari, Foto: Shutterstock

Opština Inđija objaviće 16. marta javni poziv za dodelu sredstava izbeglicama sa teritorije te opštine za kupovinu 15 seoskih kuća u Srbiji.

U obaveštenju koje je objavljeno na sajtu Inđije navodi se da je pomoć u iznosu od 9.500 evra bespovratna i da se odobrava za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji opštine Inđija.

Uz ova sredstva dodeljuje se i paket pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Onaj ko bude izabran da mu Opština dodeli pomoć, može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti).

„Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje”, navodi se u obaveštenju prenosi Tanjug.

Javni poziv traje od 16. marta do 1. maja ove godine.

Komentari (3)

Milica

13.02.2020 08:37

Jel mozemo i mi te pare da dobijemo mi zivimo u jedno odelenje nas troje ja suprug i sin od dve ipo godine de nemamo ni struje nemamo bas nista nemamo ni kupatila mismo opstina sremska mitrovica selo jarak

Sremica

13.02.2020 13:35

A nama starosedeocima k**ac da izbijemo oči.

Omladino, BEZI!

13.02.2020 14:07

E, jbl mater, dodatno rabucavanje Vojvodine!