VAŽNO ZA GRAĐANE Država nudi bespovratna sredstva od 9.500 evra, ali to nije sve! Čeka vas i bonus od 1.500 evra

Javni poziv traje od 16. marta do 1. maja ove godine.

Novac, pare, dinari
Novac, pare, dinari, Foto: Shutterstock

Opština Inđija objaviće 16. marta javni poziv za dodelu sredstava izbeglicama sa teritorije te opštine za kupovinu 15 seoskih kuća u Srbiji.

U obaveštenju koje je objavljeno na sajtu Inđije navodi se da je pomoć u iznosu od 9.500 evra bespovratna i da se odobrava za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji opštine Inđija.

Uz ova sredstva dodeljuje se i paket pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.

Onaj ko bude izabran da mu Opština dodeli pomoć, može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće (u maksimalnom iznosu do 4.750 evra, u dinarskoj protivvrednosti).

„Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje”, navodi se u obaveštenju prenosi Tanjug.

Javni poziv traje od 16. marta do 1. maja ove godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: Omladino, BEZI!
  13/02/2020 - 14:07
  E, jbl mater, dodatno rabucavanje Vojvodine!
 • Korisnik: Sremica
  13/02/2020 - 13:35
  A nama starosedeocima k**ac da izbijemo oči.
 • Korisnik: Milica
  13/02/2020 - 08:37
  Jel mozemo i mi te pare da dobijemo mi zivimo u jedno odelenje nas troje ja suprug i sin od dve ipo godine de nemamo ni struje nemamo bas nista nemamo ni kupatila mismo opstina sremska mitrovica selo jarak
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi