NE GUBITE NADU Ako posedujete jednu osobinu, zaposliće vas 100 posto!

Poslodavci traže baš takve.

 

moda, devojka, žena, stil, posao, sreća, jesen
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

* Introverta ili ekstroverta?

* Mnogi poslodavci ipak biraju prve

* Bolje se uklapaju u posao od ekstroverta

Ako bismo stotinama CEO-a rekli da opišu svog idealnog radnika, njihov odgovor bi najverovatnije glasio nešto poput: potreban nam je neko ko je kreativan, pouzdan, ima dobre reakcije na "feedback", jednostavno ga je motivisati, dobro komunicira s drugima, drži se propisanih rokova i etičan je.

Međutim, čini se da, prema akademskim istraživanjima sprovedenim tokom poslednje decenije, veća je šansa da ćete navedene karakteristike pronaći kod introverta, nego kod ekstroverta. Evo zbog čega je tako.

Introverti su kreativniji

Za introverte je poznato da su kreativniji od ekstroverata. Prema časopisu Perceptual and Motor Skills, "kreativnost je način rešavanja problema kod inteligentnih, aktivnih, visoko emotivnih i izuzetno introvertnih ljudi".

Sve je plaćeno, gazde vape za radnicima!

AUTOR: Alo/Blic/V.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 23:37 Jedinstvena prilika za dobru zaradu. Foto: Shutterstock * U šumama Srbije, naročito u zapadnom delu zemlje, vlada deficit drvoseča * Reč je o poslu koji vrednom radniku može doneti zaradu od blizu 1.000 evra mesečno * U sezoni kada se sprema ogrev naročito se oseti manjak pa neretko nastanu i manjkovi u snabdevanju drvima Doskora, kao alternativa, dolazile su i drvoseče sa područja Republike Srpske, ali i njih je sve manje jer odlaze za veću platu u Sloveniju.

Introverte je lakše motivisati

Članak u Journal of Educational Psychology objašnjava kako radni učinak introverata koji su stalno bili pohvaljeni za svoj rad bio je veći nego kod introverata koji su bili kritikovani ili kod ekstroverata koji su takođe dobijali pohvale.

Introverti se bolje drže zadanih rokova

Prema istraživanju Univerziteta Maryland, kod postavljenih rokova ekstroverti su ređe poštovali rokove, za razliku od introvertnih osoba, jer su introverti ti koji češće planiraju unapred.

TRAMPOV SPECIJALAC IZLOŽIO NEOČEKIVANI PLAN Američko rešenje za Kosovo je ekonomsko!

Posao, stres, rad, biznis, svađa, otkaz
Foto: Shutterstock, ilustracija

Introverti razmisle pre nego nešto kažu

Ekstroverti pričaju dosta brzo, dok introverti uglavnom govore nekakvim normalnim ujednačenim tonom, prema članku Journal of Personality.

UKRAJINA HOĆE DA MODERNIZUJE SRPSKE TENKOVE! Najviše zainteresovani za T-55! Ova dva paketa modernizacije su ponudli Srbiji!

Introverti su kolaborativni

Istraživanje sprovedeno među studentima pokazalo je kako su ekstroverti započinjali više rasprava naspram introvertnih osoba, dok su introvertni studenti međusobno radili sve dok nisu razvili kreativno rešenje za problem koji su imali.

OGLASIO SE SINIŠA MALI! Srbija napreduje u fiskalnoj koordinaciji sa EU!

Introverti bolje prihvataju "feedback"

Istraživanje o tome kako introvertne i ekstrovertne osobe reaguju na pozitivne, negativne ili neutralne feedbackove, otkrilo je kako introverti imaju bolje i prikladnije reakcije s obzirom na dobijene povratne informacije za razliku od ekstrovertnih osoba.

BONUS VIDEO: PORTIR IZBACIO BOŠKA!!!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi