Žurka
Shutterstock
Žurka

Shutterstock

Žurka, Foto: Shutterstock

Očigledno nemaju ni trunku emocija i saosećanja, u suprotnom, scene iz najžešćih horor filmova ne bi se preselile na ulice Beograda. 

Zombiji nove generacije su zapravo mladi koji se oglušuju o sve moguće apele i upozorenja. Umesto da uveče sede u svojim kućama i tako štite sebe i svoje najbliže od opasnosti zvane korona, oni odlaze na ilegalne žurke, koje su leglo korona virusa.

Nekoliko klubova u Karađorđevoj ulici, kao i jedan broj klubova na Voždovcu, radi duže nego što je dozvoljeno. Do preksinoć, to je bilo do 23, od sinoć je ugostiteljskim objektima dozvoljeno da rade do 21.

U tim klubovima, gde se partija i onda kad bi trebalo da su odavno pod ključem, prisutni pevaju, igraju, piju, tiskaju se, stiskaju se, a još „bolje“ se snalaze kad im „neplanirano“ upadne inspekcija.

- Smislili su foru da kad se pojavi inspekcija brže-bolje pobegnu na terasu kluba, dok unutra ostane samo troje-četvoro ljudi. Kada im nadležni kažu da napuste objekat, tih nekoliko koji su unutra to i učine. Međutim, čim kontroli vide leđa, vrate se u klub zajedno sa svima onima koji su bili na terasi - kaže stanar zgrade u Karađorđevoj ulici koji se, kako kaže, nagledao svega i svačega jer ne može da spava od bučne omladine.

Pročitajte još:

Zbog modernih zombija, beogradski taksista kaže da ima pune ruke posla u kasnim noćnim satima.

- Najveća navala je vikendom. Verujte da ne stignem sve ni da razvezem. I moje kolege kažu da je najbolje vreme za zaradu mnogo posle ponoći. Najviše poziva dobijam za Karađorđevu i taj deo oko Brankovog mosta, ali i Voždovac je takođe popularan. Kad vidim te mlade ljude, izobličene od alkohola i ko zna čega, verujte mi, kao da vozim zombije. Rado bih ih iskritikovao, ali zbog svoje sigurnosti prećutim. Jadni roditelji te dece - kaže jedan beogradski taksista. 

Novi Sad zabranio kućne žurke posle 16 časova

Zbog teške epidemiološke situacije, u Novom Sadu su uvedene i nove mere. Jedna od njih odnosi se na odmor u stambenim zgradama od 16 sati do 5 ujutru. Iako su mnogi mislili da to podrazumeva da se kućni aparati koji stvaraju buku ne smeju uključivati u tom periodu, ova odredba s odnosi na zabranu organizovanja kućnih okupljanja i žurki posle 16 sati.

Pročitajte još: