"NISAM TE SAČEKALA, SADA TI ČEKAJ MENE" "Zlikovci koji su te ubili, sada hoće i moju glavu...": Evo kako se Mira oprostila od Slobodana 2006.

Mirjana Marković je rođena 10. jula 1942. godine. Bila je predsednica Jugoslovenske levice i supruga Slobodana Miloševića. Trenutno živi u Moskvi

Slobodan Milošević i Mira Marković
Slobodan Milošević i Mira Marković, Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Mirjana Marković nije prisustvovala sahrani supruga Slobodana Miloševića, ali se putem pisma ovako oprostila.

„Sad nisam tu, uz tebe, u našoj zemlji, kod naše kuće. Zlikovci koji su te ubili u haškoj tamnici hoće i moju glavu, možda i glave naše dece. Hoće da unište svaki trag životu koji liči na tvoj, pre svega moj. Nas dvoje smo uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde se vodi veličanstvena bitka za slobodu naroda i ljudi, za ravnopravnost među njima, za dostojanstvo ljudskog života“, istakla je u pismu Mira Marković.

Ona je navela da zna da će Slobodan Milošević biti večno živ za sve kojima je stalo da žive kao ljudi, a da će njegove „haške ubice i njihove ulizice u našoj zemlji ostati zapamćene samo kao spletkaroši, ološ, potkazivači koje nikada nije dotakao nijedan oblik časti, kukavice koje o hrabrosti znaju samo iz bajki“. Miloševićeva supruga je ocenila da nije prvi put u istoriji da najvećeg čoveka likvidiraju najmanji ljudi.

„Već četvrti dan plače Srbija. Da je tako zaplakala pre šest meseci, kada si se teško razboleo i kad ti nisu dali da se lečiš, ti bi danas bio živ. Ja ću ostati tamo gde si me ostavio i nastaviću gde sam stala. Voleću našu zemlju, našu decu, našu kuću. Boriću se za naše ideale, objasniću našem malom Marku zašto treba da se ponosi tobom. Čekala sam te pet dugih, teških, strašnih haških godina i nisam te sačekala. Sad čekaj ti mene. Voli te tvoja Mira.“

U julu puni 77 godina

Mirjana Marković je rođena 10. jula 1942. godine. Bila je predsednica Jugoslovenske levice i supruga Slobodana Miloševića. Trenutno živi u Moskvi.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi