Fakultet Univerzitet u Beogradu
Boško Karanović
Fakultet Univerzitet u Beogradu

Boško Karanović

Fakultet Univerzitet u Beogradu, Foto: Boško Karanović

Prijavljivanje kandidata za upis studenata na državne fakultete počelo je juče i trajaće do 23. juna. Ako je suditi po prvom danu prijavljivanja čini se da bi svršeni srednjoškolci najviše voleli da svom imenu i prezimenu dodaju prefiks dr, jer je juče najveća gužva za prijavu za prijemni bila na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu. 

- Prvog dana se već prijavilo 500 kandidata, a primamo 548 studenata – kažu za “Alo!” na Medicinskom fakultetu.

đaci, učenici, prijemni ispit

Shutterstock

Na Stomatološkom je uveliko prekoračena upisna kvota.

- Više od 300 kandidata se prijavilo na naše integrisane studije, a primamo 240. Biće ovo žestoka borba za indeks – kažu sa ovog fakulteta.

Veliko interesovanje svršenih srednjoškolaca vlada i za informacione tehnologije, a za “Alo!” sa Fakulteta organizacionih nauka, navode da su potencijalni brucoši njihovog fakulteta već polagali probne prijemne ispite, kako bi bili potpuno spremni za onaj koji ih očekuje 25. juna.

Studenti Filološki fakultet Upis

Oliver Bunić

Upis, Foto: Oliver Bunić

Predsednik upisne komisije na Elektrotehničkom fakultetu prof. dr Lazar Saranovac za “Alo!” navodi da se zbog velikog interesovanja svršenih srednjoškolaca za upis na ovaj fakultet, predaja dokumenata vrši po unapred utvrđenom rasporedu.

Pročitajte još:

- Na našem fakultetu je najveća navala na softversko inženjerstvo koje prima 180 studenata, a proširenja liste sigurno neće biti - ističe Saranovac.

Na Filozofskom fakultetu je već prijavljeno više od polovine predviđene kvote za upis, međutim iz ove obrazovne ustanove za “Alo!” ističu da je već tradicionalno veliko interesovanje za smer psihologija.

Poplave

Tanjug

Prijemni ispiti će se u zavisnosti od fakulteta održati od 24. juna do kraja meseca.