Kuvarica kuvanje kuhinja Kuvar
Shutterstock
Kuvarica kuvanje kuhinja Kuvar

Shutterstock

Kuvarica kuvanje kuhinja Kuvar, Foto: Shutterstock

Može li neko da mi objasni kada i zašto je rečenica "ja ne znam da kuvam" postala IN i bez ikakvog opravdanja i dalje priče se uporno gura svima pod nos. Guranje sarme pod isti je daleko delotvornije, i ima trajnije dejstvo u odnosu. Nejasno? Okej, da vidimo.

Ako treba da prevrnem čitavu istoriju kako bih dokazao da žena jednostavno treba da zna da kuva, uradiću to. Osim što neprestano nešto brčkaju po kuhinji, naše babe izričito tvrde da muškarca držiš uz sebe seksom, decom i kuhinjom. Kako su prve dve stvari donekle i povezane, na kuvanje su svi zaboravili. A muškarac pati, skučen negde u tamnom uglu kuhinje i glođe suvi vrat u pola hleba. Konzerve i gotova jela nam pune kante, podgrej u mikrotalasnoj i otvori flašu vina. Ili još gore – naruči nešto da večeramo.

Ne živim u pećini da ne primetim kako su se stvari promenile u poslednjih 300 godina, i da žene sada imaju karijeru i milion drugih obaveza. Ne znam ko vam brani? Samo napred. Ali, ako jedna uspešna i obrazovana žena ne vidi najjednostavniju stvar (da je muškarac gladan) onda džaba sve škole i diplome, okači ih pored varjače koju nikada ne koristiš. Ili još bolje, napravi kompromis – nađi muškarca koji zna da kuva. O šporetu se priča kao o NLO-u, svi znaju šta je ali niko nije video uživo niti sme da priča o tome. I svi su kul jer kolektivno tonemo u rupu bez dna.

Kuvanje zdrava ishrana

Shutterstock

Kuvanje, Foto: Shutterstock
mikrotalasna kuvanje povrće

Profimedia

Kuvanje, Foto: Profimedia

Muškarac koji te voli i zna da je osećanje uzvraćeno, nikada neće reći da loše kuvaš (jer zna da ćeš početi da dramiš pa ćeš sa kuvanja skrenuti na temu od pre 13 godina koje se samo ti sećaš). Ili još gore – da treba da naučiš ako ne znaš. On će ćutati i verovatno će sve manje biti na ručku, pa na večeri, pa u kući. Da, to znači baš ono što ste pomislile čitajući – muškarci jesu đubrad. Ali zašto im davati povoda da se sami još više ukanale? Zar ne može sa tog Instagrama ponekad da se skrene na deo o hrani i receptima, prepiše par stvari i iznenadi čovek kojeg volite? Kuvanje ste pretvorile u tabu-temu i kada vam neko samo pomene tu reč kao da imate poseban receptor za vređanje. I još jedno, siguran sam da većina koja tvrdi da ne zna da kuva zapravo nikada nije ni probala.

Pročitajte još:

Dajte mi odgovor ko je kriv zbog toga što ste prestale da kuvate, ja ću mu presuditi. Ne nanosite nam bol i ako već ne možete da nam čujete srce, poslušajte stomak. Stvar je u običnom i ljudskom shvatanju, brizi o onima do kojih vam je stalo. To što bespotrebno od komarca pravite magarca, a od obične musake nemoguću misiju neće doneti nikome dobro.

Kud' nestade čitav smisao za normalan život i vezivanje osoba kroz hranu, tipa Maza i Lunja? Okej ovo je malo patetično ali žene to ste vi – emotivne i romantične muze svojih jačih polovina koje svoju ljubav ispoljavaju uvek i svuda, a naročito u kuhinji. Kvazi glumice "ja sam antitalenat za kuhinju" a poslednji put je bila u istoj kada je kao mala lizala fil sa viljuške - molim da mi se ne obraćaju.

Komentari (8)

Mala sa Dunava

09.12.2018 21:20

Ima tu još jedna bitna tačka koja se zove "Znam da kuvam, ali neću". Ne svaki dan, ne stalno. Mogu da skuvam kada se meni hoće, a kada neću... Imaš majku, imaš taštu, kod njih se stalno nešto krčka, ako ti je do čorbice, supice, musake, paprika ili ostalih đakonija, idi kod njih pa jedi. Od mene možeš da dobiješ minut pire, supu iz kesice ili frikomovo bareno povrće sa nekom tunjevinom i makaronama. I to je mnogo. A ako ti se ni to sviđa, restorana ima na svakom ćošku, fast fudova takođe.

stefan

09.12.2018 22:17

@Mala sa Dunava - Teško ćeš se ti udati sa takvim stavom

XXL

09.12.2018 23:41

@Mala sa Dunava - A od njega možeš dobiti samo - nogu. Ustvari kome i trebaš sa takvim stavom. Muškac želi ženu pored sebe i sebe pored nje, a ne instant surogat ničega.

Mirka

10.12.2018 01:45

@Mala sa Dunava - @mala sa Dunava, Zbog takvih "domacica" kao sto si ti masa dece se ne hrane zdravo ne jedu povrce,voce, kuvanu hranu jer mami je najlakse da im da fast food,grickalice ,smece od pomfrita I nudli... Posle kukate muzevi vas varaju,deca gojazna I hiperaktivna... Sta ste sejale to zanjite..A sumnjam da je tebi tvoja mama davala tunjevinu I minut pire!? Pa hvala Bogu da ce ON da ide kod mame ili svalerke na ručak

Mala sa Dunava

10.12.2018 13:41

@Mala sa Dunava - @stefan Udata sam, da ne poveruješ, imam i dva klinca, jel' si u šoku?

ajmo

09.12.2018 23:08

Kad će da se pojavi partija koja će da nam vrati patrijahat, siguran sam da bi dobili vlast za koju godinu

Bubi

10.12.2018 01:00

Mala, malo si se zanela ! A da li bi volela da ti kuva svekrva ili ne daj Boze muz ?

Vita

10.12.2018 08:30

Pa sta i ako se ne uda, kao da je udaja neka sreca. A ovaj iz price neka umre od gladi, nije neka steta.