Sneg, autoput, nevreme, saobraćaj
Tanjug/Dušan Aničić
Sneg, autoput, nevreme, saobraćaj

Tanjug/Dušan Aničić

Sneg, auto-put, saobraćaj, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Putevi Srbije savetuju vozačima da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Ukazuju da je na putu Brzeće - Kopaonik obavezna upotreba lanaca.

Zbog najavljenih niskih temperatura, takođe postoji mogućnost pojave mestimične poledice kao i magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na mostovima.

Na auto-putu Miloš Veliki večeras je zbog snežnih padavina kod petlje Ljig i u zoni tunela Brančić ograničena brzina kretanja vozila na 60 kilometara na čas, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Na teritoriji Zaječara zabeleženi su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na Ðerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Na putu Vrdnik - Irig, izmenjen je režim saobraćaja, uz povremeno naizmenično propuštanje vozila (ali ne svakog dana).

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, a na graničnom prelazu Kelebija 120 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Šid 180 minuta, dok na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: