Muškarci, prevoz
Instagram printscreen
Muškarci, prevoz, Foto: Instagram printscreen

Posle 40 dana i noći kiše, upeklo je sunce i u gradskom prevozu osvanuli su prvi vesnici leta - razgolićeni muškarci.

Lada, ubistvo Srba

Twitter printscreen

Ako putujete gradskim prevozom, nema sumnje da ste se susreli sa pojavom koju priređuju mnogi muškarci - "menspreading", kako glasi zvaničan termin na engleskom, a koji označava "igru" muškaraca u kojoj je cilj da što više raskreče noge i zauzmu što veću površinu u autobusu ili tramvaju. Ako deo prostora preotmete putnici kraj sebe, utoliko bolje.

Pročitajte još:

Muškarci se ovako "igraju" i u letnjoj i u zimskoj sezoni. A letnja sezona specifična je po tome što se "menspreading" igra bez majice.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

#manspreading #classic

Објава коју дели Christina Chra Nemec (@christinachra) дана 11. Јун 2019. у 10:47 PDT

Na ovim slikama vidimo da je letnja sezona zvanično počela. "Menspreading" je ovde problematičan jer dva muškarca sede jedan kraj drugog, pa igrica nije zanimljiva.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

Ima li vrućine? 95

Објава коју дели Uživo iz BG tramvaja i buseva (@uzivoizprevoza) дана 11. Јун 2019. у 7:15 PDT

Razgolićeni, znojavi muškarci koji bez ikakvog obzira prema drugima šetaju gradovima širom je još jedan od razloga zašto je leti život u gradu naporan. Strašnije je jedino to se što većina ovih muškaraca zgražavaju kada majka u gradskom prevozu pokuša da podoji dete. 

Izgleda da je u njihovim glavama dojenje grozan prizor, a primeri sa ovih fotografija normalna pojava, što je još jedan od pokazatelja neravnopravnosti polova...