dan policije, mup
Alo.rs
dan policije, mup

Alo.rs

dan policije, mup, Foto: Alo.rs

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležava danas svoj i Dan policije na verski praznik Duhove u znak sećanja na 15. jun 1862. godine kada se dogodio sukob srpske žandarmerije i turske posade beogradske tvrđave nakon ubistva srpskog dečaka kod Čukur česme. Ovaj sukob je trajao nekoliko dana.

 

Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 11.00 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu prikazali su veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

dan policije, mup

Alo.rs

dan policije, mup, Foto: Alo.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjim radom i rezultatima policije.

"To je za nas poseban dan koji se obeležava istorijski događaj kod Čukur češme iz 1862. godine. Svake godine se trudimo da našim građanima i najmlađima pružimo jedan festival, ove godine će to biti urađeno na poseban način", rekao je ranije Stefanović.

Zahvalio je velikom broju ljudi u MUP-u koji rade danonoćno.

Nikola Lalić, Tihomir Puač, policajci, spasavanje

Alo

 

 

"Za pet godina žestokog rada uspeli smo da vratimo poverenje građana u policiju. Treba još da se radi. Meni je bilo važno da vratim i poverenje policajca u sistem", rekao je ministar.

dRUŽENJE POLICAJACA PENZIONERA

PRIVATNA ARHIVA

 

 

Centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19.00 časova u Centru "Sava".