KOME IRINEJ TOLIKO SMETA?! Zaverenička grupa vladika sprema PUČ u Srpskoj pravoslavnoj crkvi! Svilen gajtan za patrijarha!

Grupa vladika, koji su pod pokroviteljstvom stranaca, pokušaće na jesen da svrgne patrijarha srpskog Irineja sa trona SCP „jer je počeo da smeta i kvari njihove planove“! Ovo su informacije koje smo dobili od pouzdanog izvora iz SPC, koji je uveren da će jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora biti najburnije dosad i da će određen broj vladika, koji je grupisan u takozvanu južnu struju, na njemu postupati po direktivi Carigrada...

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

* Patrijarh Irinej je na toj funkciji od 22. januara 2010. godine

* Nasledio je blaženopočivšeg patrijarha Pavla

* Rođen je 28. avgusta 1930. godine u Vidovi kod Čačka, a svetovno ime mu je Miroslav Gavrilović

- Južna struja unutar SPC ima veoma bliske odnose sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem. Videli smo i nedavnu izjavu NATO generala Hodžisa, koji se direktno umešao u unutrašnje odnose među pravoslavnim crkvama, a to sve ukazuje na geopolitičku pozadinu pritiska na SPC. Pošto NATO ne odustaje od namere da upravlja Srpskom pravoslavnom crkvom, čemu se patrijarh Irinej oštro suprottavio i povodom raskola u Ukrajini i povodom nepristajanja uz NATO patrijarha Vartolomeja carigradskog, gnev se obrušio na njega. Pokušaj svrgavanja bi išao tako što bi se izvršio ogroman pritisak na patrijarha, nakon čega bi ga nagovorili da sam kaže da se povlači jer nije dobrog zdravlja - kaže izvor „Alo!“.

Informacije našeg izvora nisu iznenađujuće za verskog analitičara Željaka Injca...

- Izbor patrijarha Irineja bio je kompromisno rešenje u sukobu klanova u SPC. Njegov glavni adut za izbor bio je broj godina. Svi su računali da neće dugo biti patrijarh i da će im se vrlo brzo ukazati prilika za ponovno odmeravanje snaga unutar SPC u vezi s izborom novog poglavara. Međutim, što kaže narodna izreka: „Čovek snuje, Bog određuje“, hvala bogu, patrijarh je poživeo i zdrav je i razborit, te ne planira uskoro umirati - komentariše Injac na početku.

BATUT HITNO JAVLJA! Pojavila se ZARAZA! Veliki broj građana već oboleo, jedna grupa NAJUGROŽENIJA!

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Printscreen: Youtube/TV Hram

Analitičar naglašava da Irinej zajedno sa Svetim sinodom zapravo samo poštuje kanone Crkve, te ne dozvoljava upliv stranaca i NATO lobista u SPC, a to, uveren je, može skupo da ga košta...

- Podrška koju daje Ruskoj crkvi je na liniji poštovanja kanona i ustrojstva Crkve koje je carigradski patrijarh Vartolomej očigledno prekršio, čime je učinjen presedan s nesagledivim posledicama za pravoslavlje uopšte. A jedan od tih vladika iz južne struje se inače u poslednje vreme javno eksponirao kao carigradsko NATO lobista, osoba koja osporava kanonsku autokefalnost SPC i daje podršku nehrišćanskoj teoriji evolucije. On zajedno s nekim neozbiljnim ili možda čak i zastrašenim vladikama i njihovim mentorima s Cetinja i Trebinja, u suštini želi prevlast u SPC i svrgnuće patrijarha Irineja koji im u tome smeta svojim razumnim i umerenim držanjem - naveo je. 

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

DO PETKA VRUĆINA, A ONDA OBRT! Do kraja jula nas očekuje promenljivo vreme, a u avgustu IZNENAĐENJE! DUGOROČNA PROGNOZA DO KRAJA LETA!

Za jesen najavljeno kadriranje

Na kraju prolećnog zasedanja Sabora SPC nagovešteno je da će ove godine arhijereji sigurno sabrati i na jesen, te da će se tada pozabaviti uglavnom kadrovskim rešenjima.

OVAJ ČOVEK JE GENIJE Novosađanin sam napravio klimu! Potrošio 300 dinara, a evo kako i vi to da uradite! (FOTO)

NAJMOĆNIJA PRAVOSLAVNA MOLITVA Ovim rečima terate svako zlo, ali važno je da uradite jednu stvar dok je izgovarate!

PARE STIŽU U LUČANE! Brnabić otkrila sledeći projekat Vlade Srbije! U pitanju su milioni!

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi