Beograd
Promo
 
Beograd, Foto: Promo

Stranim gostima je veoma interesantna opuštena atmosfera koja vlada širom našeg glavnog grada, pa su zato restorani, klubovi i kafane obavezna mesta koje stranci moraju da obiđu.

A kako i ne bi?

Strani posetioci tvrde da je Beograd zapravo odlično mesto gde se mogu videti lepi, a ujedno i srdačni ljudi. Zbog toga se mnogi gosti rado vraćaju u našu zemlju.
Interesantna je naša zemlja i zbog banjskog i planinskog turizma, posebno gostima iz regiona, ali turiste ipak najviše privlači Beograd. Navešćemo nekoliko razloga za to kao i najbolju soluciju za smeštaj.

Stan na dan je najbolja opcija smeštaja

Najlakše je doputavati u Beograd, ali šta onda? Kada je smeštaj u pitanju, onda je najbolja opcija rezervisati stan na dan. Lokacije su raznovrsne, a u ponudi su stanovi i u širem i u užem centru grada. Naravno, pored brojnih hotela, na raspolaganju su i luksuzni apartmani koji gostima pružaju priliku da uživaju u miru i odmoru na samo pet minuta od samog centra. Dan, dva ili deset, nije važno koliko gost želi da boravi, usluga stanodavca je uvek na profesionalnom nivou zbog čega se strani gosti, a i naši uvek rado vraćaju.

Traže sjajne restorane!

Bilo kojeg turistu da upitate šta mu se najviše svidelo u Beogradu, sigurni smo da će izdvojiti i hranu i dobar provod. Kao destinacija za mlade, Beograd pruža strancima odličnu priliku za ludu zabavu, jer naša prestonica obiluje kafićima, klubovima, restoranima, barovima, diskotekama, kafanama, splavovima. Ali pravog provoda nema bez srpske kafane.

Stranac se uvek rado vrati u restoran u centru Beograda, jer ništa bez autentične srpske kuhinje i gostoljubih domaćina. Takođe, vesela atmosfera uvek izdvoji od konkurencije dobar restoran. Vračar se može pohvaliti odličnom ponudom, jer za svakoga se može pronaći ponešto.

A kada se nađe dobar restoran na Vračaru, Dorćolu, Zemunu, ili jednostavno bilo gde u Beograd, onda je celovečernja zabava zagarantovana. Uz najbolje kafanske pesme veselje traje do ranih jutarnjih časova, a atmosfera se kasnije još dugo pamti.

I naravno, nijedan restoran ne može da prođe bez lepih Srpkinja. A svi će se stranci usaglasiti da su naše žene nadaleko poznate po lepoti i šarmu. Zato ne iznenađuje što se u Beograd dolazi in a vikend, samo da se oseti ta uzavrela atmosfera dobre srpske kafane.

Mnogo stranaca dolazi zbog dentalnog turizma

U poslednjih nekoliko godina u porastu je tzv. medicinski turizam, pre svega raste broj turista koji u Beograd dolaze zbog dentalnog turizma. Naše stomatološke ordinacije pridržavaju se najviših evropskih i svetskih standarda, a ugled koji naši stomatolozi uživaju nadaleko je poznat. Povoljnije cene, dobar tretman i kvalitetna usluga razlozi su zbog kojih stranci biraju baš naše stomatološke ordinacije.

U Beograd se defitivno dolazi po lepši osmeh. Strancima se preporučuje da u našoj prestonici provedu i po nekoliko nedelja kako bi dobili najbolju oralnu negu, a pre nego što se odluče za odgovarajuću intervenciju strani gosti mogu da dobiju kompetnu ponudu i turistički paket, koji će im poslužiti da razmotre opcije koje naši stomatolozi nude. Najčešće se dolazi zbog ugradnje implanata, ali su popularne i bezmetalne krunice, izbeljivanje zuba, klasične popravke i mnoge druge intervencije.

Dentalni turizam je posebno interesantan u svetu, a Beograd polako zauzima svoje mesto u ovoj oblasti. Izgleda da više nije samo hit destinacija za mlade, već i za one koji imaju problema sa zubima.