Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika “Zastava”
P. Parezanović
Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika “Zastava”

P. Parezanović

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika “Zastava”, Foto: P. Parezanović

U respiratornoj jedinici za kovid-19 pacijente u ovoj zdravstvenoj ustanovi radiće šest ekipa svakog radnog dana i vikendom od sedam do 20 sati.-
- Ovakva odluka doneta je na osnovu aktuelne epidemiološke situacije i povećanog broja novoobolelih, koji je u prethodne dostizao i više od 900 pacijenata dnevno. To će rasteretiti kapacitete Respiratorne ambulante Doma zdravlja i olakšaće i sugrađanima koji gravitiraju ka "Zastavinoj" ambulanti – kaže dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera.
Epidemiološka situacijau gradu na Lepenici je vanredna, povećava se broj pregleda u respiratornoj ambulanti Doma zdravlja i raste broj hospitalizovanih pacijenata raste. U Univerzitetskom kkliničkom centru je hospitalizovano 200 pacijenata hospitalizovano, a dvadesetak je na respiratoru. - Zdravstveni sistem je iscrpljen jer više od godinu dana traje borba naših lekara, medicinskih sestara kao i nemedicinskog osoblja i neophodno je rasteretiti ih kaže dr Damnjanović.