PRVI SLUČAJ INFEKCIJE VIRUSOM KORONA U KRALJEVU Zaražena osoba doputovala iz Belgije i evo u kakvom je stanju

I na teritoriji Kraljeva u četvrtak ujutro zvanično je potvrđen prvi slučaj infekcije virusom korona.

RINA
Bolnica, Foto: RINA

Po rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), u pitanju je muškarac koji je došao iz Belgije, uredno je prijavljen i bio je u samoizolaciji.

- Pridržavao se svih mera, ali mu se zdravstveno stanje pogoršalo pre dva dana. Iz OB „Studenica“ odmah je upućen na infektivnu kliniku u Kragujevcu gde mu je i uzet uzorak – kaže dr Macan. - Pacijent je trenutno na respiratornoj jedinici u Kragujevcu i za sada nije životno ugrožen ali je klinička slika ozbiljna.

Doktor Macan ističe da su prema pacijentovoj porodici već ranije preduzete sve epidemiološke mere i da su svi bili u samoizolaciji, kao i da se istražuju eventualni kontakti.

- Osim toga čekamo rezultate još četiri uzorka sa „Torlaka“. U pitanju su ljudi sa teritorije Kraljeva, dva su hospitalizovana, a dva se nalaze u samoizolaciji.

U delu Raškog okruga koji je u nadležnosti kraljevačkog ZZJZ do sada je registrovano ukupno četiri slučaja zaraze ovim opakim virusom, po jedan u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji i dva u Raški.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi