Dim, kratki spoj, vatra požar
Shutterstock/wk1003mike
Dim, kratki spoj, vatra požar

Shutterstock/wk1003mike

Dim, kratki spoj, vatra požar, Foto: Shutterstock/wk1003mike

Izgoreli su glavni dovodi električne energije u podrumu zgrade, ali je veća šteta sprečena pravovremenom reakcijom nadležnih gradskih institucija i ekipe leskovačke "Elektrodistribucije". Na lice mesta brzo su stigli i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, ali za njihovom intervencijom nije bilo potrebe. 

- Došlo je do kvara na elektro-instalacijama, zbog njihove dotrajalosti. Izgoreli su glavni dovodi električne energije u zgradu. U trenutku kada se osetio dim, zbog predostrožnosti, evakuisani su svi zaposleni i građani koji su se tu zatekli. Ekipa "Elektrodistribucije" je brzo isključila struju, a očekujemo da uskoro dođe nova ekipa koji će otloniti kvar – kazao je Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave u Leskovcu.  

On je objasnio da se miris paljevine i dima brzo proširio na celu zgradu kroz kućište lifta ispod koga je i došlo do kvara na glavnim dovodima struje. Zbog toga se miris paljevine osećao i na najvišim delovima osmospratnice, ali opasnosti po zaposlene i građane nije bilo.

- Naše Odeljenje za opšte poslove u svom sastavu ima i Odsek za vanredne situacije koji je brzo reagovao. Oni su pozvali vatrogasce i radnike koji su isključili struju tako da je pravovremenom reakcijom otklonjena opasnost da dođe do veće štete – rekao je Cvetanović. 

On očekuje da kvar na instalacijama bude otklonjen u toku dana i da svi zaposleni od sutra nastave da rade uobičajeno radno vreme.

Pročitajte još: