Radovi na putu
privatna arhiva
Radovi na putu

privatna arhiva

Radovi na putu, Foto: privatna arhiva

Zamenik gradonačelnika grada Beograda je naveo kako je obišio radove. 

"Juče sam obišao radove na rekonstrukciji saobraćajnica Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića oko "Bloka 42", odnosno nove autobuske stanice koji su u završnoj fazi.

Od četvrtka 19. novembra krenuli su sinhronizovano radovi na sanaciji postojećeg dela kolovozne konstrukcije, 3 saobraćajne trake, tj. zamena bituminiziranog nosećeg sloja saobraćajnice Jurija Gagarina i izrade završnog sloja u punoj širini saobraćajnice Jurija Gagarina, 4 saobraćajne trake, kao i završnog sloja asfalta u Marka Hristića, i sanacija bitumiziranog nosećeg sloja sa izradom završnog sloja asfalta u Antifašističke borbe.

Danas izvodimo radove u Jurija Gagarina i Marka Hristića.

Za vikend smo uradili oko 2500 m2 sanacije kolovoza izradom BNS sloja u delu Jurija Gagarina do raskrsnice sa Antifašističke borbe i oko 5600 m2 završnog sloja asfalta na delu Jurija Gagarina između raskrsnica Antifašističke borbe i Marka Hristića i samoj ulici Marka Hristića. Čak četiri finišera radilo je istovremeno.

Radovi na putu

privatna arhiva

Radovi na putu, Foto: privatna arhiva

Paralelno sa ovim radovima odvijaju se i radovi na izgradnji oko 80 m toplovoda fi 800 u zoni raskrsnice Jurija Gagarina i oko 140 m toplovoda fi 800 duž Antifašističke borbe zbog potrebe izmeštanja toplovoda koji se nalazi u lokaciji buduće autobuske stanice.

Završetkom ovih radova biće stvoreni uslovi za završetak svih preostalih asfalterskih radova.

Inače najveći deo radova je završen, skoro sve podzemne instalacije, izgrađeni su novi široki trotoari koji su većim delom kompletno završeni asfaltima.

Radovi su počeli sredinom juna 2020. godine, ugovorena vrednost radova je oko 278 miliona dinara bez PDV, a ugovoreni rok završetka radova je 270 dana. Očekuje se da ugovoreni radovi budu završeni pre roka.

Pročitajte još: