Zajednička vežba srpskih i ruskih pilota

alo.rs | vesti 2016-10-09 11:47:43 2016-10-09 11:47:43

Vazduhoplovstva Rusije i Srbije održaće prvi put zajedničku vežbu na teritoriji Srbije, objavila je ruska agencija Sputnjik, pozivajući se na saopštenje ruskog Ministarstva odbrane.

Đorđe Kojadinović

Piloti vazduhoplovnih snaga Rusije i vazduhoplovstva i protivazdušne obrane Vojske Srbije prvi put održaće zajedničke taktičke vežbe Bars 2016 na teritoriju Srbije", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva obrane ali se u njemu ne navode vreme i mesto održavanja vojne vežbe.

U vežbi "Bars 2016" učestvovaće zajedničke posade borbenog i vojnog vazduhoplovstva na avionima Mig-29 i helikopterima Mi-8".

Srpsko Ministarstvo obrane još nije potvrdilo informaciju, ali je krajem avgusta objavljeno da će "početkom novembra biti održana zajednička vojna vježba Srbije, Rusije i Belorusije 'Slovensko bratstvo 2016' o čijim pripremama su u Beogradu razgovarali predstavnici oružanih snaga tri države".

Prve zajedničke rusko-srpske vežbe održane su pre dve godine u Srbiji, a uvežbavane su protivterorističke operacije. Zajedničke vežbe održane su i u oktobru prošle godine na ruskom poligonu Ašuluk.

Expand player
Pogledajte više