Damjan sa glavnim i odgovornim urednikom Duškom Vukajlovićem
M. Jošida
Damjan sa glavnim i odgovornim urednikom Duškom Vukajlovićem

M. Jošida

Damjan sa glavnim i odgovornim urednikom Duškom Vukajlovićem, Foto: M. Jošida

Naime, našu redakciju posetio je četvorogodišnji Damjan Čukarić iz metohijskog sela Velika Hoča, o kome je „Alo!“ više puta pisao i apelovao da se pomogne dečakovoj porodici. Zahvaljujući ljudima velikog srca, pomoć nije izostala, zbog čega mališan ne skida osmeh s lica.

Pročitajte još:

 

Zahvaljujući humanim ljudima, ne samo što je kupljena krava, već je i kuća kompletno renovirana, čime je rešen problem s prokišnjavanjem, vlagom i hladnoćom.

Upitan čemu se više obradovao - kravi ili renoviranoj kući, maleni Damjan kao iz topa odgovara: „Pa, kravi, naravno, ona nam daje mleko“.

- I ovoj sam dao ime Dragana - kaže Damjan.

Damjan u redakciji

M. Jošida

Damjan u redakciji "Alo!", Foto: M. Jošida

Damjanov otac Branko navodi da je dečak toliko srećan zbog krave da svako jutro čim ustane ide u štalu i ljubi je.

- On je presrećan, a i mi smo zaista prezadovoljni zbog svega. Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili pomoć da opstanemo na Kosovu i Metohiji. Ognjište se ne napušta tako lako, ali kako je kuća bila u veoma lošem stanju, razmišljali smo da prezimimo ili u kući od komšija ili kod rođaka. Srećom, do toga neće doći jer nam je sada kuća kompletno renovirana. Zamenjen je stari krov, koji je pretio da se uruši, dotrajala, stara stolarija zamenjena je novom PVC, stavljena je fasada, plafoni i zidovi su okrečeni, a uskoro ćemo postaviti i laminat. Najbitnije da će sada biti toplije i da nema više prokišnjavanja - navodi Branko.

Maleni Damjan u Beograd je došao i na kontrolu kod lekara zbog povrede oka koju je nedavno imao, ali i ti problem su prošlost jer je dečak, što je najvažnije od svega, sada dobro.

Damjan sa roditeljima

M. Jošida

Damjan sa roditeljima, Foto: M. Jošida

Čukarići su se već juče popodne uputili u Veliku Hoču kako bi danas, na Damjanov imendan, dočekali mnogobrojnu porodicu, komšije i prijatelje. Kako kažu, to je i prilika da sa svima onima koji će im danas ući u kuću nazdrave i proslave i zbog toga što sada, zahvaljujući dobrim ljudima koji su im pomogli da renoviraju kuću, imaju novi dom.

Međutim, jednoj gošći Damjan će se posebno obradovati. Reč je o četvorogodišnjoj komšinici Mariji koja je, kako nam je dečak šapnuo, njegova velika simpatija.

Velika Hoča ima devet snajki iz Albanije

Branko iz prvog braka ima dvojicu sinova - Dušana (16) i Nikolu (15), a malog Damjana dobio je u braku sa drugom suprugom, koja je u Veliku Hoču došla iz jednog sela iz Albanije. Nekada Dilore, a sada Bojana, za Branka se udala pre više od sedam godina i žive zajedno sa Brankovim sinovima iz prvog braka.

- Bojana joj je crkveno ime. Mi smo venčali i u opštini i u pravoslavnoj crkvi. Inače, Bojana nije jedina žena iz Albanije. U Velikoj Hoči ima ih ukupno devet. Svi se divno slažemo i družimo. Obilazimo se kad je slava, a za imendan idemo jedni kod drugih - kaže Branko.

 

Komentari (1)

miki

14.11.2018 18:20

ozenio si siptarku pored svoje dece, i jos dobijas pomoc. sram te bilo!