Svečana dodela
Milenijum
Svečana dodela

Milenijum

Svečana dodela , Foto: Milenijum

 

Završni sertifikati projekta stručne obuke „Podsticanje zapošljavanja mladih“ uručeni su juče na svečanosti u Palati „Srbija“ polaznicima koji su uspešno okončali program, realizovan u saradnji Ministarstva omladine i sporta sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ, a u partnerstvu sa javnim i privatnim sektorom.

PROČITAJTE JOŠ:

U okviru pomenutog projekta, 80 nezaposlenih mladih ljudi iz cele Srbije u decembru 2018. završilo je četiri stručne obuke. Jedna od njih je i tromesečna obuka za zavarivanje, koju je završilo 34 mladih na Institutu „Goša“.
Institut „Goša“, odnedavno član korporacije „Millennium team“, od samog početka 2015. godine učesnik je projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“, čiji je cilj da se osobama starosti od 15 do 35 godina omogući dodatno obrazovanje kako bi one unapredile svoj položaj na tržištu rada i brže došle do posla.

Prema rečima Ivana Bošnjaka, direktora „Millennium Team“, pored odgovornosti i podrške stručnom osposobljavanju mladih, program ima pozitivan uticaj i na poslodavce jer im omogućava da dođu do adekvatnih, a deficitarnih kadrova.

Svečana dodela

Milenijum

Ivan Bonjak, Foto: Milenijum

- Upravo to je i bio motiv da se „Millennium team“ pojavi u procesu privatizacije Instituta „Goša“ kada je ona bila u toku. Kao kompanija, interes smo prepoznali u potencijalu da dođemo do institucije koja nam može olakšati obezbeđivanje neophodnih kadrova za naše delatnosti. Ogroman problem je na tržištu rada, posebno za zavarivače. Ipak, uvideli smo da postoji velika mogućnost za dokvalifikaciju postojećih zavarivača, dodatna obuka za neke novije tehnologije, ali isto tako i potencijal za neke nove, mlade zavarivače koje tek treba da „gradimo” - rekao je Ivan Bošnjak i izrazio zadovoljstvo što su mnoge domaće i međunarodne kompanije izrazile interesovanje za zapošljavanje kandidata dokvalifikovanih upravo na Institutu „Goša“, gde je tokom poslednje tri godine dodatno znanje i veštine neophodne za zaposlenje steklo više od 200 mladih osoba.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je dobitnicima sertifikata i istakao da su mnogi polaznici pokrenuli sopstveni posao nakon sticanja dodatnih znanja.

- Želim da izrazim veliko zadovoljstvo činjenicom što posle tri godine uspešnog sprovođenja ovog projekta nastavljamo da razvijamo našu podršku organizacijama i centrima koji omogućuju podsticajno okruženje mladima za sticanje preduzetničkih veština i započinjanje sopstvenog posla.