Beograd, Kalemegdan, lepo vreme, vremenska prognoza, ljudi
Tanjug/Filip Krainčanić
Beograd, Kalemegdan, lepo vreme, vremenska prognoza, ljudi

Tanjug/Filip Krainčanić

Beograd, Kalemegdan, lepo vreme, vremenska prognoza, ljudi, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Sunčano i toplo biće i tokom predstojeće nedelje. Međutim, noći i jutra i dalje će biti sveža, ponegde uz pojavu magle u kotlinama. U toku dana će biti toplo - kaže za „Alo!“ meteorolog Nedeljko Todorović.

Zlatibor vrvi od turista

Lepi oktobarski dani povećali su turistički promet i broj gostiju u turističkoj regiji zapadne Srbije, koja je, posle Beograda, najposećeniji deo naše zemlje. Najviše gostiju je na Zlatiboru, a veliko je interesovanje za Sirogojno, Stopića pećinu i Mokru Goru. Osim domaćim turistima, ova planina privlačna je i stranim gostima, posebno Kinezima, Izraelcima, Francuzima i Nemcima.

U ponedeljak, utorak i četvrtak maksimalna temperatura biće i 29 stepeni Celzijusa u pojedinim mestima.

Sunčano i toplo vreme, bez padavina, očekuje sve do poslednjih dana oktobra.

- Poslednja dva-tri dana oktobra doći će do postepenog pada temperature, a tada će biti između 20 i 23 stepena - napominje Todorović.

Temperature od 10 do 15 stepeni, uobičajene za ovo doba godine, očekuju se tek u novembru.

Vremenska prognoza za pet dana 

Nedelja 20. 10. maks. 28 min. 9

Ponedeljak 21. 10. maks. 29 min. 9

Utorak 22. 10. maks. 29 min. 9

Sreda 23. 10. maks. 28 min. 8

Četvrtak 24. 10. maks. 29 min. 8

- Tek od sredine novembra možemo očekivati da najviša dnevna temperatura bude između 10 i 15 stepeni. Kad je reč o snegu, njega nema ni na vidiku - kaže Todorović.

Toplom vremenu veoma su se obradovali voćari i vinogradari jer će ceo rod moći sa sakupe bez problema, kao i ratari koji beru kukuruz jer neće morati da ga suše. S druge strane, ovakvo vreme nepovoljno se odražava na setvu.

- Suša je nepovoljna za setvu. Najviše šteti setvi uljane repice, koja se seje početkom septembra, zbog čega su zasejane manje površine. Setva pšenice je u toku, ali će biti prilično slaba i nekvalitetna - navode stručnjaci za agrar.

 

 

 

Pročitajte još:

 Bonus video: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!