Maša Samardžić: Obezbedićemo deci bolji život
privantna arhiva
Maša Samardžić: Obezbedićemo deci bolji život

privantna arhiva

Rotari klub Požarevca i Amsterdama pokrenuo akciju za prikupljanje pomoći: Obezbedićemo deci bolji život, Foto: privantna arhiva

Za samo 24 sata skupljeno je 750 evra od rotarijanaca iz Holandije i Srbije za porodice u Požarevcu, koje nisu u mogućnosti da obezbede hranu i ogrev. Ovaj novac će biti upotrebljen za kupovinu trenutno najpotrebnijih stvari ovim porodicama.  

Pročitajte još:

Kako saznajemo, Jovana Karanović i Maša Samardžić planiraju da za ovako ozbiljnu humanitarnu akciju, naprave projekat i oforme tim ljudi, koji će ga pažljivo realizovati.

Jovana Karanović i Maša Samardžić

privatna arhiva

Jovana Karanović i Maša Samardžić, Foto: privatna arhiva

Preporučujemo još:

- Na ideju smo došle posle višesatnog razgovora. Cilj projekta je dugoročna podrška socijalno ugroženim porodicama. Planiramo da odemo i korak dalje i da organizujemo radionice za decu, kako bi imala priliku da nauče engleski, oprobaju se u plesu, glumi i drugim veštinama i tako dobiju priliku za bolji život. Iako smo još u fazi planiranja ovog projekta, imamo ambiciozne namere i iskrenu želju da napravimo nešto što će biti primer humanitarnog rada - ističe Jovana Karanović.

U planu je adaptacija porodične kuće

privatna arhiva

U planu je adaptacija porodične kuće, Foto: privatna arhiva

Maša Samardžić kaže da je u planu adaptacija kuće za tri najugroženije familije. 

- Reč je porodicama koje imaju ukupno 12-toro dece. Za sada je u planu jedna velika kuća, adaptirana tako da ima tri stambene jedinice. Zavisno od realizacije, moguće je čak da će svaka porodica dobiti i zasebne kuće. Još uvek sastavljamo tim i pravimo projekat - kaže Maša Samardžić.