Aleksandar Vučić, Loznica
Tanjug
Aleksandar Vučić, Loznica

Tanjug

Aleksandar Vučić, Loznica, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa potpredsednikom poslovne jedinice "Adienta" za Evropu, Bliski istok i Afriku Vladimirom Teplikom i gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem položio je vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

"Ovo je veliki dan za Srbiju, Loznicu i Podrinje. Posle decenija propadanja ovaj deo Srbije dočekao je da u kratkom roku dođu dva velika investitora. Hvala ljudima iz 'Adienta' što su u izboru od osam zemalja, odlučili da baš kod nas otvore pogone u kojima će raditi 1.500 ljudi. Oni računaju na naše marljive i odane ljude, koji znaju šta je vernost prema kompaniji u kojoj rade" rekao je Vučić na otvaranju.

On je istakao da je fabrika auto-delova i presvlaka značajna za grad Loznicu i samu Srbiju. Od doprinosa, ova lokana sredina moći će da razvija infrastrukturu i imaće više novca za razvoj.

Aleksandar Vučić, Loznica

Tanjug

Aleksandar Vučić, Loznica, Foto: Tanjug

"Država Srbija je dosta pomogla da ova američka kompanija dođe baš u Loznicu. Zato poručujem svim ljudima koji će raditi u ovoj fabrici, da su oni predstavinici svoje države. Vašim marljivim radom, privući ćemo nove investitore a to znači sigurnu budućnost", rekao je Vučić, podsetivši da država uskoro počinje izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

PROČITAJ JOŠ:

"Adient" je američka kompanija koja posluje u 34 zemlje sveta i u više od 230 pogona zapošljava oko 85.000 radnika i godišnje proizvede 25 miliona sedišta.

Vladimir Teplik je prisutnima rekao da će ova firma u pogonu "Šepak" u Loznici proizvoditi presvlake za auto-sedišta, a planirano je da u kasnijoj fazi fabrika proširi proizvodnju i na sedišta za najpoznatije automobilske marke.

Vrednost početne investicije u pogon površine 13.000 kvadratnih metara je više od 20 miliona dolara, a planirano je da do 2022. godine fabrika ima 1.500 zaposlenih.

EU zastava

Profimedia

''Adient'' je 27. februara formalno postao vlasnik 4,3 hektara neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni Šepak, kada su ugovor o uslovima besplatnog ustupanja te parcele potpisali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i zastupnik kompanije Bojan Rajić.

Kompanija "Adient" je u julu prošle godine u iznajmljenom prostoru u Banji Koviljači otvorila pogon za proizvodnju navlaka za automobilska sedišta u kojem je trenutno zaposleno 409 radnika.

Komentari (4)

morris_e2g

31.05.2019 13:22

Sve ce obradovati ? Povlaci se iz politike?

penzioner

31.05.2019 13:37

Auto sedista I presvlake za sedista to je kao bog I sesirdzija.Prvo je u domenu tekstilne industrije.Drzava je dala beneficije za sivacu masinu I minimalac.

mihajlo

31.05.2019 17:39

Postaće Srbija lepo mesto za život.

saki

31.05.2019 18:05

Srbija ulaže i obezbeđuje budućnost države i regiona,zahvaljujući SNS.