Vučić otkrio kog datuma će stići uvećane penzije

Alo.rs/M.Ž. | vesti 2018-10-05 10:45:47 2018-10-05 10:45:47

Predsednik Aleksandar Vučić govorio je na konferenciji "Ka bezbednijoj Srbiji"

Tanjug/Rade Prelić 5.10.2018.

Predsednik Srbije odgovarao je novinarima na pitanja o najaktuelnijim problemima u društvu i tom prilikom ukazao na to da će se otkriti svi počinioci koji su učestvovali u napadu na navijače Zvezde, ali i na to da će penzioneri osetiti boljitak već sredinom novembra.

- Uvećane penzije stići će svima otprilike oko 10. ili 15. novembra. Država će nastaviti da pomaže penzionerima i jednokratnim davanjima, ali će im ovo povećanje u novembru značiti izuzetno. Oni sa višim penzijama najviše će osetiti porast - objasnio je predsednik.

Pročitajte još:

 

Aleksandar Vučić osvrnuo se i na period od proteklih 18. godina koje su prošle od 5. oktobra, ali i o borbenoj gotovosti srpske vojske u prethodnim danima.

- Razorili smo svoju ekonomsku supstancu i prepustili istoriji sve, ali mi sada idemo napred, ne nazad. Naporno i marljivo radimo i nastavljamo tako. Istoričari će pisati o tome, ali mi ne želimo da iza nas ostane samo pisanje, već da uradimo nešto za našu državu. Što se tiče borbene gotovosti, moralo je tako. NATO se pravio da ne zna o čemu se radi, pogažen je Briselski sporazum. Smatram da u ovom trenutku ne postoji neposredna opasnost, ali Dačić je u pravu kada kaže da se to nikad ne zna, ali ne možemo držati vojsku stalno u pripravnosti. Mene više plaše njihove lude ideje i ono što im pada na pamet - rekao je predsednik.

Expand player
Pogledajte više