Vučić otima vakcine i spasava svoj narod!

E.A. | vesti 2021-01-27 17:30:36 2021-01-27 17:30:36

Prema poslednjim informacijama, Srbija je po procentu vakcinisanog stanovništva druga u Evropi, a sedma u svetu.

Tanjug

Svetski mediji ne mogu da sakriju čuđenje kako jedna mala zemlja uspeva da vodi bitku i parira najbogatijim i najmoćnijim zemljama sveta, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić poput modernog Robina Huda, u atmosferi opšte otimačine oko dragocenog cepiva, otima vakcine bogatima ispred nosa i spasava građane Srbije. I ne samo Srbije, već i regiona kome je Srbija uvek služila kao Pijemont, lider, svetionik slobode i primer borbe u najtežim vremenima. Ipak, nekim čudom, vakcine stižu u Srbiju.

- Ne pitajte me kako ih nabavljamo. Ovo je rat. Borba za živote ljudi. Znate li šta za ekonomiju znači da vakcinišete svoje stanovništvo i vratite se normalnom funkcionisanju? Znate li šta znači samo mesec dana prednosti? - upitao je Vučić koji je svestan da će mu borba za živote građana svoje zemlje, a samo prvim talasom vakcinacije ih je spaseno na hiljade, doneti i podozrenje, pa čak i više ili manje prikriveno neprijateljstvo mnogih. Jednih jer im je oteo vakcine ispred nosa, drugih što nisu više zaradili na pandemiji, trećih iz nekog trećeg razloga.

- Nastavićemo da nabavljamo vakcine. Građani Srbije ne treba da brinu. Zamolio sam predsednika Sija za novi kontingent kineskih vakcina. Dobićemo novu isporuku od 50 hiljada doza ruskih, a stigle su nam i „Fajzerove“ - 11.500 doza, nabavićemo još 10.000 i nastaviće kontinuirano da stižu. Pored toga, Srbija kupuje i najskuplje lekove, kakve nabavlja samo Nemačka - rekao je Vučić i poručio građanima da ne brinu jer će Srbija uspeti da pobedi ovu pošast.Prema količinama vakcina koje nisu samo kupljene, plaćene i nabavljene na slobodnom tržištu, već praktično otete od bogatih zemalja ispred nosa, Srbija će vakcinisati oko 12 odsto stanovništva samo u ovom prvom talasu imunizacije, i to „Fajzerovim“, ruskim („sputnjik V“) i „Sinofarmovim“ vakcinama.

Pomoći ćemo i susedima

Predsednik je istakao i koliko je Srbija uspešna u odnosu na zemlje regiona. - Pogledajte okolne zemlje. Imaju nula vakcina. BiH nula, Crna Gora nula, Severna Makedonija nula - rekao je Vučić i dodao da će Srbija pomoći svojim susedima.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više