"OBAVEZAN VOJNI ROK..." Vučić odgovorio na pitanje koje interesuje sve u Srbiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Aleksandar vučić, Hit Tvit
Aleksandar vučić, Hit Tvit, Foto: Printscreen Pink

Na pitanje novinara u emisiji Hittvit na Pinku da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je ekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, Vučić je kazao da na to nije ni pomislio.

"To će biti tema u budućnosti, razgovraćemo o tome pošto imate argumente za i protiv, kada dođe vreme razgovaraćemo. Takva odluka ne postoji", rekao je predsednik Srbije.

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, "da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, privhatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijlane jedinice koje će biti najmodernije opremljene".

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Tanjug/AP

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je kazao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao da se zalaže za mir i da se srpska vojska naoružava upravo zato da bi taj mir imali.

Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina, dodao je Vučić.

 • Korisnik: MilijanaLakić
  09/12/2019 - 09:17
  Jaka Vojska je garant naše neutralnosti pa je neophodna i reforma a predsednik je demantovao neosnovane glasine o uvođenju obaveze služenja vojnog roka
 • Korisnik: Jovan
  09/12/2019 - 09:01
  Radimo na tome i zalazemo se za mir u regionu ali jaca vojska je zlu ne trebalo i da potencijonalne agresore drzimo na distanci.
 • Korisnik: Dane
  09/12/2019 - 08:56
  Jaka vojska jaca drzavu ali pre svega gradjani se osecaju sigurnije.
 • Korisnik: miki
  09/12/2019 - 08:24
  Lepo rečeno i objašnjeno od strane našeg predsednika
 • Korisnik: Jeca
  09/12/2019 - 08:23
  Vojska Srbije je pravo olicenje srpske drzave!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi