Vučić će se zalagati da OVA STRUKA IMA VEĆU PLATU!

Tanjug/D.S. | vesti 2018-10-15 14:43:04 2018-10-15 14:43:04

Sastanak je počeo u 12 časova.

Tanjug

Oni su se sastali u u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike (Andrićev venac 1).

Nakon sastanka, predsednik Vučić je izjavio da su danas definisana ključna pitanja oko izgradnje stanova. Prijavljenih je, kaže, ukupno 23.423, a najkasnije do 1. maja, a već u narednih mesec dana, krenuće se u izgradnju. Do 1. maja, kaže, biće izgrađeni objekti u sedam gradova.

- Najkasnije do prvog maja, a već u sledećih mesec dana krenućemo u gradnju stanova. U Vranju biće građeno 486 stanova, u Nišu je najveći broj stanova 2400, ne računajući Beograd. Uglavnom za pripadnike MUP, stanovi su uglavnom u Beogradu. U prvoj fazi u Beogradu gradiće se 1000 stanova na izuzetnoj lokaciji u Zemunu kod lakat krivine - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da će radovi biti gotovi do 2020. godine.

- Da bismo podstakli ljude da ostanu na svojim ognjištima, davaćemo posebne subvencije za ljude koji kupuju stanove van Beograda. U svim tim mestima ljudi će moći za 300, 350 evra da kupuju kvadrat - istakao je predsednik.

Imaćete bolju budućnost, ali prvenstveno želim da vam razlog bude rodoljublje i pomoć svojoj zemlji - istakao je Vučić.

- Ovo će značajno uticati i na rast bruto domaćeg proizvoda. Očekujemo rast preko 4 odsto. U svim ovim naseljima, u onima u kojima to nema, biće izgrađena kompletna infrastruktura - rekao je Vučić.

Projekat "milijardu evra"

Kako kaže, zgrade će biti četvorospratnice, a u Beogradu i Novom Sadu, kako kaže, ići će se na petospratnice.

- Moj je posao da upozorim da ćemo da ostanemo bez dece i bez sopstvene nacije, ukoliko to ne budemo promenili - rekao je Vučić.

On je rekao da je drugi važan projekat vezan za zdravstvo nazvao "milijardu evra".

- Uložićemo milijardu evra u zdravstvene ustanove u Srbiji, u domove zdravlja, u bolnice, u Tiršovu - naveo je Vučić.

Govoreći o zdravstvu, on je rekao da najveći problem postoji sa medicinskim sestrama, jer one rade najveći posao, a da se ide sa povećanjem plata u zdravstvu.

- U zdravstvu će biti brojne reforme, tu trošimo najviše novca. Dvadest odsto novca ide u zdravstvo. neverovatno je koliku sumu novca trošimo, moraće da se urade velike reforme. Videćemo kako ćemo da napravimo taj sistem. Moramo da rešimo liste čekanja. To će nam se onda vratiti, pre svega poštovanjem naših građana. Videće da je neko uložio u to i znaće da čuvaju - rekao je Vučić.

Pročitajte još:

Premijerka Srbije Ana Brnabić, predstavila je najvažnije stvari koje planiraju i koje već implementiraju.

- Do kraja godine imaćemo rast BDP-a od 4 odsto. Uložićemo još više novca u kapitalne investicije, u putnu i železničku infrastrukturu. Mi projektom "jedna milijarda" pokrivamo sve zdravstvene ustanove na teritoriji cele Srbije - rekla je premijerka.

Komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti odlučila je da u prvu fazu projekta, pored Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Kragujevca i Kraljeva, uključi i Sremsku Mitrovicu, gde je planirana izgradnja 200 stanova.

 

Expand player
Pogledajte više