OČEKUJE SE I ČETVRTA VAKCINA Vučić: Nadamo se da ćemo je uskoro dobiti!

U Srbiji je danas počela masovna vakcinacija kineskom "Sinofarm" vakcinom, jednom od tri koju Srbija ima - jedina u Evropi, dok se očekuje i dogovor kojim bi u zemlju stigla i četvrta - AstraZeneka.

Vakcina
Vakcina, Foto: Tanjug/AP

Premijerka Ana Brnabić rekla je ranije danas da je do sada u Srbiju stiglo ukupno 1.054 950 vakcina, a da je ugovoreno, delom i plaćeno, ukupno 6.182.200 cepiva.

Prva je u zemlju stigla vakcina "Fajzer-Biontek", čije su početne količine dopremljene krajem decembra, a koje su nastavile da stižu u zemlju na gotovo nedeljnom nivou.

Anketa:

Da li ćete se vakcinisati?

Ukupan broj glasova: 25

  • Da: 72% (18)
  • Ne: 28% (7)

Sa početkom Nove godine stiglo je i rusko cepivo, oko 2.400 doza Sputnjik V, a prema rečima predsednika Aleksandra Vučića danas ili sutra trebalo bi da stigne još 250.000 doza te ruske vakcine.

Takođe, istakao je da će verovatno biti potpisan trilateralni ugovor sa Poljskom i "AstraZenekom" da oko 800.000 vakcine te kompanije Srbija dobije preko Varšave.

"Time bi Srbija imala četvrtu vakcinu. Nadamo se da ćemo je uskoro dobiti", naveo je predsednik Vučić.

Najveće količine vakcine Srbija je za sada dobila iz Kine - čak milion doza cepiva "Sinofarm", u zemlju je dopremljeno u subotu, 16. januara.

To je Srbiju učinilo prvom i, za sada, jedinom zemljom u Evropi koja ima velike količine kineske vakcine.

Sve tri vakcine, američko-nemački "Fajzer-Biontek", "Sputnjik V" i "Sinofarm" dobili su dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva u Srbiji.

BONUS VIDEO

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi