Aleksandar Vučić
Tanjug/Marko Đoković 6.11.

 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Marko Đoković 6.11.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ne smatra da je ministar unutrašnjih poslova zloupotrebio svoju funkciju kada je rekao da će odgovarati oni koji su lagali u slučaju vetroparkova, i poručio da ni njemu, ali ni ostalim predstavnicima Vlade niko ne može da zabrani da iznose svoje mišljenje.

Vučić je time odgovorio novinaru televizije N1 koji ga je pitao da li smatra da se protiv njega vodi hajka i da li je minsitar Nebojša Stefanović svojom izjavom zloupotrebio funkciju.

- Ministar Stefanović je rekao da će odgovarati oni koji su lagali. On je govorio precizno i branio svoje mišljenje. Nikoga nije progonio niti rekao o nekome ružnu reč, za razliku od vas o meni - rekao je premijer.
A na pitanje da li se vodi hajka protiv njega, Vučić je rekao:

- Nazovite to hajkom, napadom, kako hoćete, svejedno je, ali da ste nešto lepo hteli da kažete o meni - niste. Je l' vam neko smeta, pravi problem, zvao vas telefonom? Nije niko. Svoj posao radite, samo nemojte nama da branite da kažemo šta mislimo. Imamo i mi pravo da mislimo i kažemo šta mislimo - rekao je Vučić.

On je dodao i da ukoliko neko pritiska novinare, da ga o tome obaveste.

- Ako imate neki problem, suočeni ste sa stvarnim pritiskom, o tome me, molim vas, obavestite. Lično ću učiniti sve što je u mojoj moći da nikakav pritisak na vaš rad ne postoji - rekao je Vučić.

Vučić se, čestitajući rođendan televiziji N1, osvrnuo i na prilog te televizije u kojem su ga poredili sa francuskim kraljem Lujem XIV, upitavši novinarku te medijske kuće da li uopšte zna ko je bio Luj XIV.

- Znate li nešto o Luju XIV? Zašto me onda poredite sa nekim o kome ne znate ništa. I znate li šta je Luj XIV ostavio iza sebe? A vi koji me napadate ne znate ni u kojem veku je živeo - istakao je Vučić.

A o istoj temi, ali na drugom mestu, na konferenciji za novinare u Palati Srbija ministar unutrašnjih poslova rekao je danas da je njegovo gradjansko pravo da ima mišljenje o svemu, pa i o stanju u medijima i da ne želi da bilo koji medij u zemlji vrši na njega pritisak šta će da kaže.

Stefanović je na pitanje novinara da li izjavom da "mediji vode hajku protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića" vrši pritisak na medije, poručio da će uvek imati svoj stav, da će se boriti da ga iznese i da ga niko neće ućutkati.

- Ako mi uskraćujete pravo da iznesem mišljenje, to je pokušaj cenzure i pritiska na mene kao gradjanina. Uvek ću imati svoj stav, boriću se da ga iznesem i neće me niko ućutkati - istakao je Stefanović, koji je i potpredsednik SNS.

Dodao je i da je izjavom da mediji vode hajku protiv Vučića izneo svoje mišljenje kao gradjanin ove zemlje.

Komentari (5)

karmen

06.11.2015 16:12

Kao Garfild:,,Hitno pozovite Udruženje zaštitu mene!,,

glasala sam za tebe ali se kajem

07.11.2015 00:34

@karmen - Imas gospodine pink tv koji te eksponira... ne sekiraj se.za medije. Pismo po pismo...Sta je to za Zeljka. A mi....nismo duzni da te volimo...samo....mnogo nas je!

slavko

06.11.2015 16:20

vucicu objavi na televiziji srbije sto se radi srbima crne gore neka srbija vidi

Veka

06.11.2015 18:49

Molim za misljenje o kumu Petrovcu direktoru EMS koji stanuje u Diposovoj vili i placa zakupninu 1600 evra mesecno. Kolika mu je onda plata? To je onaj sto je hrabro otisao na poligraf a "lazov" Pajtic nije hteo. Pametan covek.

Vladimir

06.11.2015 18:49

E ... pravi si jadničak. Nevinašce. Mukica naša. Moj ti je savet da odmah ... ali odmah ... zabraniš tu poganu televiziju. Zar oni da se usude da te kritikuju!? Takvu moralnu gromadu. Takvog radnika i stručnjaka. Najboljeg istoričara i šahistu u zemlji. Bitange jedne. Pa gde će im duša. Sve je to jedna velika belosvetska zavera protiv našeg hrabrog vođe.